×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0,00 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  The Struggle Is Real

  The Struggle Is Real

  Att gå ifrån noll till hundra är inte lätt för någon, oavsett om du har viljan att lyckas eller inte. Både Dogge och Rigo har utmaningar att ta itu med så när vi träffade de tre huvudpersoneran på Planet Fitness igår måndag så passade vi på att gå igenom vad i Träningsutmaningen som dom tycker att är jobbigast just nu. 

  Vi började med att prata med Shad Burhan, vår huvudcoach i Träningsutmaningen...  Vi har förstått att dom har kommit sent till dina träningspass ett par gånger, är dom ofta sena?
  - Ja alltså båda två är ju riktiga tidsoptimister, men jag testade att ge dom lite straffomgångar under träningspassen när dom var sena och sen upphörde det i princip helt. Jag vet inte om det beror på straffomgångarna eller om rutinen att åka till gymmet tog ett tag att sätta sig, men nu är dom i tid i alla fall (skratt). 

  När dom kom till dig så tränade dom inte över huvud taget, vart ser du mest utvecklingspotential så här efter knappt en månad?
  - Utan tvekan deras kondition. Dom sliter hårt när vi tränar och ger verkligen allt men i slutet av passen märker man att dom är riktigt trötta.

  Vad gör du för att förbättra deras flås?
  - Nästan alla övningar jag kör med dom är högintensiva just för att dels förbättra flåset och för att dom ska ha en hög förbränning under passen.

  Är det något annat som du tänkt på att dom har svårt med?
  - Det jag vet är att dom tycker att det är stressigt att få ihop det dels med träningen och med sina kostscheman. Båda två har ju den typen av jobb att ingen dag är den andra lik och då blir det alltid ett projekt att ta sig till ett gym eller dit vi ska mötas. Och sen vet jag vet att dom oftast löser matlådor i förväg men om dom inte hunnit det så blir det ofta att dom kommer med många frågor om vad dom kan köpa istället.

  Vi har förstått att Dogge har haft ont i ryggen vissa dagar, vad är status där?
  - Ja det har han absolut haft, han är kort i muskulaturen i ryggen vilket gör att blir stel. Det syns på hans hållning också så jag är ofta på honom om att han måste räta på ryggen när han kör vissa övningar. Han ska gå till en idrottsmassör här i dagarna för att knåda ut den lite så vi hoppas att det blir lite bättre efter det, men han kommer behöva ta hand om den löpnade det är inget som blir löst på en dag.

  Sen pratade vi med Rigo...  Vad tycker du är jobbigast i Träningsutmaningen?
  -Det som är jobbigast är att få ihop allting och hinna med. Som resvägen till gymmet exempelvis, jag har ju min studio i Rinkeby så jag måste åka en bit när jag ska träna med Shad eller någon annan PT. Och oftast så jobbar jag både innan och efter att vi har tränat. Eller som nu i helgen exempelvis, då körde vi med Shad kl 10 på fredagen och sen åkte jag direkt till Örebro och hade gigg på kvällen och sen på lördagen hade jag ett till gigg fast i Luleå. Jag är ju van att bara kunna hugga någon mat i farten när jag är ute och reser men det funkar ju inte nu med mat på bestämda tider och ett kostschema. Och så ska man hitta gym i en stad man inte har koll på också. Det är svårt att få ihop.


  Hur fungerar det med kostschemat?
  -Det fungerar helt ok eller jag gillar i alla fall maten som vi ska äta, jag gillar hemlagad mat. Men det är väldigt svårt att hålla koll på tiderna när man ska äta och om jag inte har hunnit ordna med matlådor så blir det alltid krångel direkt med att få tag i något bra. 

  Är det något som du åt förut som du saknar?
  Jag saknar typ en vanlig macka med ost och skinka, eller typ vad som helst som går att fixa snabbt bara.

  Sist men inte minst så ställde vi samma frågor till Dogge...  Vad är jobbigast i utmaningen just nu?
  Att lära sig kostschemat och tiderna vi ska äta på.

  Vad saknar du mest att äta?
  Pizza, hamburgare, godis, choklad, typ allt sånt.

  Hur fungerar det med kostschemat?
  Man börjar lära sig det men nästan varje dag kommer det upp något litet frågetecken, men jag brukar ta ett foto och skicka till Shad då så det är väldigt smidigt.
   

  Hur fungerar det att hinna med träningen?
  Det påverkar såklart vardagen när man promenerar varje morgon och kväll och ett träningspass nästan varje dag. Jag har ju fyra barn och fyra hundar och ett jobb att sköta men man måste planera och prioritera så jag tycker ändå det fungerar helt ok.

  Läs flera artiklar här om Dogge & Rigos träning här och här.

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Dogges reflektion efter Träningsutmaningens slut
  Rigos reflektion efter Träningsutmaningens slut
  Slutresultat Träningsutmaningen med Dogge & Rigo
  Rapport från PT:n - sista veckan