×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Rigos reflektion efter Träningsutmaningens slut

  Rigos reflektion efter Träningsutmaningens slut


  Rodrigo "Rigo" Pencheff älskar mat och helst i stora portioner. En av hans största orosmoln inför Träningsutmaningen var därför att han skulle gå runt och vara hungrig hela tiden. Läs vår intervju med honom där han bland annat berättar om att längta efter kvällsmål och om vad han tror är viktigast att tänka på när man gör en totalt förändring av sin livsstil.

  Vilken var din största oro inför projektet?
  Jag älskar mat och stora portioner så jag var orolig att jag skulle vara hungrig hela tiden. Sen känner jag inte till träningsvärlden så mycket så jag var rädd att träningen skulle bli för hård. Själva målet att gå ner 10 kg kändes också väldigt tufft på så kort tid.

  Målvikten vet vi ju att du klarade av, hur gick det med de andra två orosmolnen hungern och den tuffa träningen? 
  Träningen blev aldrig något problem, det var det som var roligaste med hela projektet och det var ju då som det kändes som mest att man var på väg framåt. Sen med hungern så blev det en helt ny grej för mig att äta så ofta som vi skulle i kostschemat så det blev aldrig något problem heller egentligen. Det fanns såklart gånger som man längtade efter nästa mål mat i kostschemat men aldrig på det sättet som jag var rädd för. Det var ofta kvällsmålen som man kunde längta till, och jag har inte ens ätit kvällsmål på det sättet förut. Shad berättade att det berodde på att jag tränade så mycket nu och att det var därför jag blev extra hungrig, då kändes det faktiskt bra för det kändes som ett till bevis på att kroppen arbetade och att man var på väg framåt.  Vad minns du som svårast under utmaningen?
  Det skulle nog vara dagarna innan den andra invägningen. Jag hade en invägning en vecka innan eller så och då började Shad oroa sig för att jag inte låg på tempo. Men när den riktiga invägningen väl kom så hade jag nått målet och låg inte ens på gränsen, så det blev aldrig något mer än så. Men det var ett par dagar där som jag kände att jag behövde köra extra hårt. Att komma in i rutinerna var också ganska svårt men efter den första månanden så rullade allting på.

  Hur har Träningsutmaningen påverkat ditt jobb någonting?
  Inte så mycket faktiskt, den största påverkan är nog egentligen att jag slutade med all skräpmat som jag tidigare ätit när jag varit ute på turné för att det var så smidigt, men det löste ju matlådorna. När jag gått morgonpromenader så har jag gått upp 30 minuter tidigare än vanligt för att hinna så det skulle vara det, men där började jag faktiskt cykla till studion istället för att åka kommunalt så det löste sig också fint. Det som påverkat lite är när vi tränat på olika gym och man behövt ta sig till nya platser, det har ofta betytt att man behövt göra lite längre uppehåll i arbetsdagen eller starta den sent om vi tränat på morgonen. Det ska bli skönt framöver att ha ett gym nära där jag bor eller nära studion som jag alltid kan gå till. En lite rolig sak som är relaterat till jobbet är att folk inte längre frågar lika ofta om hur det går med musiken utan dom frågar hur det går med träningen istället.

  Vad är du nöjdast med  nu när utmaningen är klar?
  Att jag känner att jag har blivit starkare och att jag har höjt tröskeln för min astma. Alltså att jag kan köra på i högt tempo längre tid utan att få ett astmaanfall. Dom förbättringarna känner jag i allting jag gör. Sen är jag också väldigt nöjd med att ha fått ett nytt mindset när det kommer till ohälsosamma vanor, det känns väldigt bra att ha blivit mer medveten där.  Var det något som du trodde skulle vara svårt men som inte var det?
  När jag fick veta att vi skulle springa hinderbaneloppet Toughest så visste jag först inte vad det var för något. När jag väl fick veta så tänkte jag bara ”shit hur fan ska jag klara det här”? Så jag är riktigt stolt över att vi klarade av det loppet.

  Har utmaningen lärt dig något om dig själv?
  Ja jag blev faktiskt positivt överraskad över den disciplin som jag kunde leverera, det har ju varit en väldigt intensiv period men jag har aldrig ens tänkt tanken på att ge upp.

  Vad skulle du säga till någon annan som också vill göra en liknande förändring som du har gjort?
  Att det handlar om att tro på sig själv och att ha viljan att inte ge upp när det är tufft. Diciplin hjälper väldigt mycket.  Vad har du tyckt om att börja äta kosttillskott?
  Det har känts bra, dom bidrog nog till att det kändes som att allting var lite mer på allvar. Jag gillade Ripped Hardcore den satte igång mig bra och det kändes som att den gjorde mig uthålligare också. BCAA Hardcore var också sjyst innan och under träningen. Night Pro casein låg ju som ett kvällsmål i kostschemat och den passade verkligen bra där framförallt om man var lite extra hungrig på kvällen.
   

  Hur tänker du att du kommer förhålla dig till din kost och träning framöver?
  Det viktigaste där tror jag är att hitta en balans. Jag ser dom här tre månaderna som en intensivutbildning så jag kommer nog inte fortsätta i samma tempo, men om jag festar idag eller äter skräpmat eller missar ett pass så behöver inte det betyda att allt är kört.

  Jag tror att det är många som tappar det en eller två dagar dag och sen ger upp. Där tror jag det är viktigt att kunna komma tillbaks och bara göra det man orkar. Orkar du inte jogga kan du promenera istället. Känner du inte för att promenera i 40 minuter så promenera i 20 minuter istället då. Så som jag har tänkt är att det viktigaste måste vara att göra någonting och att göra det kontinuerligt, både vad gäller kosten och träningen.


  Slutligen är det något som du vill säga eller någon du vill tacka?
  Jag vill tacka alla som varit inblandade så klart, det har varit skitroligt och jag tycker det är synd att det tar slut, jag hade lätt kunnat köra på ett varv till utan problem. Det har varit väldigt intressant också, som en träningsskola.  Träningsutmaningen med Dogge och Rigo pågick under 3 månaders tid mellan April till Juni 2016. Läs denna artikel för att bland annat se före- och efterbilder på deras formförbättring. 

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Dogges reflektion efter Träningsutmaningens slut
  Slutresultat Träningsutmaningen med Dogge & Rigo
  Rapport från PT:n - sista veckan
  Dogge & Rigo tränar med bodybuildern Arne Lundell