×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Rapport från PT:n vecka 8

  Rapport från PT:n vecka 8

  Av Shad Burhan 2016-05-23

  Vi har kommit in i sluttampen av Träningsutmaningen och Dogge & Rigo fortsätter att kämpa på. Kosten rör vi inte på då bägge försöker träna så mycket som möjligt, ibland flera gånger per dag och därför behöver näringen för att orka med både träningen och det privata i livet. 

  Nu när vi är inne i sista månaden så ligger mycket fokus på att framhäva muskulatur hos killarna. Trots att tunga vikter och få repetitioner kommer in i träningen så tänker jag fortfarande på Dogges dåliga rygg och Rigos knän som inte är på topp. Tekniken är därför också otroligt viktig för att inte skada kroppen på något sätt. 

  Vikten går åt rätt håll men vissa andra svårigheter kommer alltid på vägen. Allt kan inte bara gå smärtfritt. En fixering vid en siffra på vågen har i stort sett hela tiden funnits där hos Dogge och det har smittats av sig den senaste tiden på Rigo. Trots att jag har försökt förklara vikten i att se till hur dom mår i kroppen och i sinnet istället för att bara se en siffra på vågen så tänker dom kilo kilo kilo. Muskler väger mer än fett, vågen visar mer eller mindre beroende på tid på dygnet, olika vågar visar olika siffror osv osv. Lättare sagt än gjort.

  Det kommer sms och frågor dagligen om varför dom väger mer idag än igår, hur dom ska hinna med träningen tillsammans med att jobba samtidigt som familjen inte ska drabbas, varför deras egna träning inte känns som densamma som när vi kör tillsammans osv. Ingen fråga är en dum eller dålig fråga men för många frågor och för mycket stress är inte heller bra för kroppen, varken för muskeltillväxten eller viktminskningen. En stressad kropp är en kropp som stänger ner och inte är mottaglig för varken träning eller förbättrad kost. Som tur är så har jag, som jag skrivit om tidigare, ett samarbete med Tony Fagerdahl på Sana Evolution, som har haft koll på kroppens värden och sett till att vi hela tiden optimerar träningen och vardagen på ett sätt så att stressnivån hela tiden är låg. 

  Det är inte bara vikten och den egna träningen som är ett hinder i huvudet hos grabbarna. Både Dogge och Rigo har familjer som dom tar hand om, jobb som måste skötas och detta är inte helt enkelt för dom. Dogge är ofta iväg på resa. En massa spelningar och han kör väldigt mycket bil, han föreläser om cancer och medverkar i vissa sammanhang i tv och i radio. 

  Detsamma gäller för Rigo, han jobbar väldigt mycket i studion med musikproduktion samtidigt som han turnerar tillsammans med Teddybears sen ett par år tillbaka runt om i Sverige och DJ:ar en del själv på en massa evenemang runt om i Sverige. Långa dagar, sena nätter och lite sömn. Inte det mest optimala för denna resa men vi krigar på. Mycket mental coaching för jag stå för så att motivationen fortfarande är hög. Något som ofta funkar är före och efter bilder. Att se hur kroppen har förändrats från innan vi började till nu, vad dom själva har gått igenom för att se ut som dom gör nu. Att deras krig innanför och utanför gymmet har gett resultat och att man ser det med blotta ögat.

  En annan sak är att träna med en viktväst. Att dra på sig en väst, som tillsammans med den egna kroppsvikten, väger lika mycket som dom gjorde när projektet började är en motivationshöjare i sig. Föreställ er att ni sliter er igenom ett stenhårt träningspass och sen när ni är klara så drar ni bara i ett par kardborrband och tar av en väst och vips så försvinner ett x antal kilon från kroppen. Snacka om motivation till att inte gå tillbaka till tidigare vikt och livsstil!

  För min egna del så har den här resan inte heller varit enkel. Att hela tiden kunna motivera Dogge & Rigo till att träna stenhårt både själva och med mig, att hela tiden se till att dom sköter sin kost utan att vara på plats samtidigt som jag vet om deras svårigheter i det privata och med deras arbetssituationer. Det mest ultimata hade ju varit om grabbarna hade flyttat in hos mig under dessa 3 månader. Jag hade lagat deras mat, sett till att dom åt på angiven tid och att dom tränade stenhårt varenda gång dom tränade. Det hade som sagt varit det ultimata för min egna stressnivå =) Som tur är så har jag väldigt goda vänner, familj och väldigt god relation till mina pt-klienter som har haft en otrolig förståelse för projektet och som har stöttat mig och funnits där för mig under hela denna tid.

  Nu är det inte mycket kvar, bara knappa 3 veckor kvar och vi alla är spända på slutresultatet. Jag själv är mest spänd på att se hur det kommer att se ut månader efter den här utmaningen och vilken påverkan jag har haft på grabbarnas livssyn i ett hälsoperspektiv, hur deras syn på träning och kost har förändrats.

  Läs flera artiklar här om Dogge & Rigos träning här.

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Dogges reflektion efter Träningsutmaningens slut
  Rigos reflektion efter Träningsutmaningens slut
  Slutresultat Träningsutmaningen med Dogge & Rigo
  Rapport från PT:n - sista veckan