×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Rapport från PT:n för vecka 7

  Rapport från PT:n för vecka 7


  Nu är det mindre än halva tiden kvar av Träningsutmaningen med Dogge & Rigo. Hur har det gått hittills då? Viktminskningen har gått jättebra men hur mår egentligen kroppen? Har dom tappat i fett? Har grabbarna byggt några muskler? Hur är det med energin? Alla dessa frågor har vi fått svar på genom ett samarbete med Tony Fagerdahl på Sana Evolution.


  Under den andra månaden av utmaningen så har vi gjort tester på Dogge och Rigo där fett och muskulatur i kilon har mätts, hur vätskebalansen i kroppen är och hur kroppen och cellerna mår. En jämförelse som har gjorts på bara 3 veckors tid med både lite justeringar i kosten och i träningsupplägg. 

  Vi börjar med Dogge. Under den andra månaden så har Dogge jobbat väldigt mycket vilket har lett till att träningen och kosten har varit en väldigt stor utmaning. Dogge har rest över, i stort sett, hela Sverige och även till Spanien på jobb. På resande fot, kost som ska hållas och träning som ska hinnas med mellan jobb har gjort att Dogge och jag hörts av väldigt mycket och checkat av så att allt har gått rätt till. När Dogge väl har varit i Stockholm så har vi träffats upp och tränat.

  På 3 veckor så har Dogge gått från att ha 20,4kg fett på kroppen till att ha 16,5kg fett vilket är en fettminskning på hela 3,9kg! Även muskelmassan har ökat vilket bidrar till att kroppen får ett ännu fastare utseende. Energinivån har också mätts i vätska i cellerna och vätskenivån i kroppen. Där har Dogge gått från -4,5% till -1% vilket betyder att Dogges kropp mår väldigt bra av den kostplanen vi har nu samt att han har mer energi när vi väl ska träna än han har haft tidigare.

  Hur har det gått för Rigo då? Också han har jobbat extremt mycket runt omkring i Stockholm men han har hunnit med att träna lite mer tillsammans med mig än vad Dogge har gjort. Rigos egna träning utan mig har exploderat vilket han har visat när vi väl har träffats och han imponerar stort med teknik och tyngder.

  I fett har Rigo gått från 15,3kg till 13,7kg vilket är minskning på 1,6kg. Då Rigo har jobbat stenhårt för att droppa i vikt och fett så har han byggt muskler också. Rigos energinivå och vätska i cellerna då? Vi kan börja med att säga att Rigos energinivå låg på +0,5% när vi började med mätningarna vilket tyder på en hälsosam kropp och att energinivån är balanserad. Efter 3 veckor så hade Rigos energinivå ökat till +3% vilket med andra ord är väldigt bra så även Rigos kropp mår betydligt bättre än tidigare.

  Vad är det som är ändrat i kosten från månad 1 till 2 då? I månad ett var det fokus på att få igång förbränningen och chocka kroppen. Till månad 2 så vart det lite annorlunda för både Dogge och Rigo.

  För Dogges del så blev det en kolhydratsrik frukost, protein och kolhydrater till mellanmålen och vid dom större målen blev intagen lite mindre. Detta för att både öka energinivån samtidigt för att chocka kroppen och fortsätta stimulera en bra förbränning.

  För Rigos del så blev det inte bara frukosten som blev kolhydratsrik utan även mellanmålen, dom större målen sänktes aningen. Varför Rigo får i sig lite mer kolhydrater än Dogge är för att han behöver få i sig mer energi för att orka den tuffa träningen han utför. Han cyklar oftast 25-30 minuter till och från träningen, tränar stenhårt när han väl kör och detta ibland 2 ggr om dagen.

  Nu är det bara dagar kvar till andra månadens vägning och mätning. Har killarna nått målen i vikt? Hur ser kropparna ut nu?

  På torsdag är det dags! Stay tuned!

  // Shad Burhan, Huvudcoach Träningsutmaningen
  Följ mig gärna på Instagram under namnet pt.shad 

  Läs flera artiklar här om Dogge & Rigos träning här.

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Dogges reflektion efter Träningsutmaningens slut
  Rigos reflektion efter Träningsutmaningens slut
  Slutresultat Träningsutmaningen med Dogge & Rigo
  Rapport från PT:n - sista veckan