×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Dogges reflektion efter Träningsutmaningens slut

  Dogges reflektion efter Träningsutmaningens slut


  Douglas "Doggelito" Léon gick i rask takt mot en alltmer eftersatt hälsa men bröt den trenden helt med Träningsutmaningen. Numera har han ett eget gym i sitt garage och tror aldrig att han kommer att gå tillbaks till hans tidigare sätt att leva. Läs vår intervju där han bland annat berättar om att få "Rocky känsla" inför ett gympass och vad han ser som viktigast för att hålla motivationen uppe. 

  Vad var din största oro inför projektet?

  Att inte lyckas med viktnedgången, det gick riktigt trögt i början också och den första veckan gick jag ju till och med upp i vikt. Men efter ett tag så började det hända grejer och när kilona började falla så förstod man att man var på rätt väg.  Vad visade sig vara den största utmaningen?
  Att få träningen att fungera mellan jobb, med barnen och livet i det stora hela. Det var mycket nödlösningar där i början men när väl planeringen började sitta så fungerade det utan problem.

  Vad var det som gjorde att du fick ihop planeringen?
  Det var att planera allting in i minsta detalj, planera matlådor, träning och hålla igång kommunikationen med Shad, Rigo och er i Gymgrossiten-crewet.

  Vilken prestation är du mest nöjd med från Träningsutmaningen?
  Att förstå hela grejen med dieten och matintaget, att 80% handlar om kosten och vad du stoppar i dig och när du stoppar i dig det. Innan det så förstod jag inte alls vad det handlade om, jag trodde att det räckte med att träna så kom man i form. Nu vet jag att om du äter rätt så kommer du ganska långt och tränar du också så kan det bli helt grymt.  Var det någonting som du hade oroat dig för som visade sig inte vara speciellt svårt?
  Det var väl igen främst viktnedgången som jag var osäker över, men Shad sa alltid att jag skulle ta det lugnt och att det skulle gå bra. Man vill ju att allt ska hända på en gång men det gäller att ha is i magen, det tar ju ett par veckor innan det börjar synas på riktigt.

  Har du lärt dig något om dig själv på de här tre månaderna?
  Att min kropp är mitt tempel och att jag vill ta vara på den. Varför ska jag vara överviktig och bli andfådd av att gå upp för en trappa när jag inte behöver vara i den situationen? Jag kan vara vältränad istället och springa upp för trappan och se det som en träningsmöjlighet. Så var jag när jag var ung och jag har egentligen varit ganska vältränad hela livet. På ett sätt hade jag faktiskt längtat lite efter att vara tjock och jag var lite av en glad tjockis innan men i det långa loppet så är det ju inte kul och inte bra för hälsan heller när man blir andfådd av trappor eller snarkar när man sover. Man får bara ett hjärta så man får ta till vara på det och äta rätt och träna sunt och använda allt det man har lärt sig.  Vad skulle du säga till någon som står inför en liknande livsförändring som den du gick igenom?
  Att du kan förändras mycket på kort tid om du bara bestämmer dig. När du bestämt dig så gå in och kör bara. Tänk inte så mycket utan kör bara så mycket du orkar och lär dig om kosten och sköt den. Sen skulle jag gå ner 10 kg och jag gick nästan ner det dubbla och jag tror att det beror på att jag hade ögonen på målet och aldrig fuskade med detaljerna. Jag försökte alltid köra max på varje träningspass och det var matlådor med vägd mat varje dag osv.

  Sen har alla människor sin egen struggle. Även jag med fyra barn och skilsmässor och upp och nergångar i livet, då är det lätt att man inte ser träningen som så viktigt. Då är det bra om man har en morot eller får en extra knuff som jag fick med Träningsutmaningen. Sen tror jag det är viktigt att hitta sånt som man blir inspirerad av också, exempelvis när ni visat en häftig produkt som gett kraften och energin att köra hårdare, eller alla människorna som man träffat på gymmen och gymägare som stått med öppna armarna och välkomnat en till sitt gym, sånt har varit inspirerande för mig.  Är det något du saknat just när det kommer till mat?
  Jag älskar ju spagetti med ketchup och smör, men nu när man vet lite mer så kanske man inte behöver ta så stora portioner eller äta det så ofta, inte varje dag som jag gjorde ett tag. Man lär sig ju vad som är nyttigt och vad som inte är det och behåller man bara det förhållningssättet så tror jag det räcker väldigt långt. Skulle man slarva så kan man ju alltid träna lite extra för att kompensera det.

  Känner du att du har hittat träningsglädjen under Träningsutmaningen?
  Absolut, jag tränade ju väldigt mycket i min ungdom och gick på alla möjliga sporter men det kom en tid då jag sa hej då till alltihop. Men nu med Träningsutmaningen så har jag fått tillbaka glädjen och jag tror att det också har mycket att göra med att man träffat så mycket människor, fått nya vänner och att träna med någon är kul när man träffas och snackar lite och sporrar varandra när man kör och så. Jag har alltid sagt till folk som jag lärt känna att när jag var ung så tränade jag på elitnivå och folk har sällan trott på det, men nu har jag visat att jag klarar av det så det känns riktigt kul.   

  Hur mycket tror du att du kommer träna nu framöver?
  Jag tror att jag kommer att trappa ner träningsdosen och förhålla mig till kosten mer som jag sa nyss, att man måste unna sig ibland. Jag kan tänka mig att jag kommer träna 2-3 gånger i veckan och unna mig en lite mindre strikt diet och vara nöjd så. Men jag kommer aldrig gå tillbaks till hur det var innan.  Vad har du tyckt om att äta kosttillskott?
  Jag gillade verkligen två produkter extra mycket och det var BCAA Hardcore och Ripped Hardcore. BCAA Hardcore hade jag hade lite svårt för i början men sen när jag förstod effekten att jag orkade träna mera och träna hårdare så började jag längta efter att blanda den och dricka under träningen, det blev som en glass till träningen. Sen gillade jag Ripped Hardcore också, där pulsen och förbränningen ökade, dom två var mina favoritprodukter under den här resan. Framförallt Ripped Hardcore, det kändes riktigt bra sådär 30 minuter innan träningen när man skulle träffa PT:n och så slängde man i sig dom, jag fick lite Rocky-känsla då typ ”OK nu kör vi!” Sen kommer alltid ha proteinpulver hemma också så att jag har tillgång till det om man inte hinner äta efter träningen eller så.  Då var vi nästan klara här, är det något sista du vill säga innan vi slutar?
  Först och främst så vill jag så klart tacka vår PT Shad som verkligen har gjort ett hästjobb under hela den här tiden, och alla som följt resan på nätet och peppat oss och som sett hela förändringen. Sen vill jag tacka alla som vi har träffat på vägen det har varit gästtränare och folk på gymmen och andra som ställt upp och hjälpt till här och där. Och vi har ju varit på så många olika gym och träffat många gymägare och jag vill verkligen tacka dom för man har alltid känt sig så välkommen. Och hela crewet på Gymgrossisten så klart, ni kanske gör sånt här varje dag men det var 20-25 år sedan som jag tränade så här så för mig har det varit som en riktigt häftig comeback.  Träningsutmaningen med Dogge och Rigo pågick under 3 månaders tid mellan April till Juni 2016. Läs denna artikel för att bland annat se före- och efterbilder på deras formförbättring.

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Rigos reflektion efter Träningsutmaningens slut
  Slutresultat Träningsutmaningen med Dogge & Rigo
  Rapport från PT:n - sista veckan
  Dogge & Rigo tränar med bodybuildern Arne Lundell