×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Ben- och glutesträning med Bikini Fitness-stjärnan Frida Sjöström

  Ben- och glutesträning med Bikini Fitness-stjärnan Frida Sjöström

  Träningsutmaningen är inne på sin tioende vecka och i tisdags mötte Dogge och Rigo upp Team Gymgrossistens Bikini Fitness-stjärna Frida Sjöström på Delta Gym. På schemat stod inget mindre än Fridas specialitet: Ben- och rumpträning. 

  Tisdag förmiddag. Frida möter upp Dogge och Rigo på det välkända Delta Gym i Stockholm. Frida börjar med att presentera planen för dagen, vilket var ett hårt ben- och rumppass som skulle ta ungefär en timme. Passet består av totalt nio övningar där åtta körs i så kallade superset (istället för vila mellan seten så alterneras två olika övningar om varandra).

  Nedan är en bildserie över hur passet gick till:


  Passet inleddes med uppvärmning i Stairmaster. Därefter fortsatte de med knäböj i smithmaskin alternerat med utfallssteg.

  Frida instruerade Dogge och Rigo att ta ett steg fram i startläget för att höften skulle vara under stången hela rörelsen.

  Istället för vila mellan seten fick en av killarna köra utfallssteg medan den andra körde knäböj.

  Passet fortsatte med marklyft alternerat med benpress. Marklyften utfördes på en vikt där Dogge och Rigo kunde bibehålla en bra teknik och utföra femton repetitioner. 

  Benpress passade bra mellan marklyftsseten då killarna fick en chans att återhämta ryggen och samtidigt jobba upp pumpen i framsida lår. 

  Efter marklyft och benpress fortsatte passet med hip thrusters i maskin supersettat med knäböj med hantel. Hip thrusters är en utmärkt övning för en stark rumpa och baksida.

  Knäböj med hantel är en bra övning att varva med för att bibehålla kontakten i rumpan hela tiden.

  Dagens sista superset var benspark och bencurl. Benspark är en bra isolationsövning för att krama ur det sista ur framsida lår i slutet av passet.

  Bencurl är likt benspark en bra övning för att pressa muskeln till max. I det här fallet baksida lår. Dogge och Rigo använde lättare vikter och fokuserade på en bra teknik och kontakt genom hela rörelsen.

  Passet avslutades med sidoliggande benlyft, 15 repetitioner och tre set för varje sida.

  Läs flera artiklar här om Dogge & Rigos träning här.

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Dogges reflektion efter Träningsutmaningens slut
  Rigos reflektion efter Träningsutmaningens slut
  Slutresultat Träningsutmaningen med Dogge & Rigo
  Rapport från PT:n - sista veckan