×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×

  Mårten Nylén om: Betydelsen av återhämtning

  Många tror att det räcker med att göra det man ska på gymmet för att få resultat. Något som allt för ofta glöms bort är kosten – och dess viktiga inverkan på återhämtningen.

  När man tränar bryts musklerna ned, när man vilar byggs de upp. Ett talesätt de flesta känner igen. Det ligger en del i det, men det är samtidigt långt ifrån hela sanningen. För att kroppen ska kunna återhämta sig efter fysisk aktivitet krävs mer än bara vila – det krävs rätt näring i rätt mängd.

  Träna smartast, inte hårdast

  När det kommer till träning tappar många koncepten och tror att mer alltid är bättre. Sanningen är att för mycket träning kommer begränsa dina resultat. Att ta ut sig själv fullständigt vid varje träningstillfälle är inte hållbart i längden. Med ett korrekt sammansatt träningsprogram anpassat efter din målsättning ser du till att få ut maximalt av varje minut som spenderas på gymmet.

  Protein är A och O

  Det enskilt viktigaste näringsämnet för god återhämtning är protein. Protein är musklernas byggstenar och behöver tillföras via kosten för att kroppen ska fungera normalt. En bra tumregel att sträva efter är att få i sig 2-3 g protein per kg kroppsvikt varje dag. Får du inte det via måltiderna du äter kan kosttillskott i form av t.ex. proteinbars och proteinpulver vara bra alternativ.

  5 produkter för återhämtning

  Fler tips från Mårten

  Mer matnyttig läsning

  10 sätt att maximera din återhämtning
  Hitta rätt i proteindjungeln