×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×

  Här är 2018 års stora träningstrender

  Träningstrender varierar från år till år och att vi nu tränar mer än någonsin har inte gått många obemärkt förbi. Vilken träningsform är egentligen trendigast just nu? En studie som gjorts avslöjar svaret.

  Svettiga bastuskåp, simulerad hästridning, roterande band runt midja och gymping är bara några av de träningstrender som tagit plats i ett 100-årigt historiskt perspektiv. Nu avslöjar The American College of Sports Medicine för tolfte året i rad årets största träningstrender – och vilken träningsform som spås bli störst 2018.

  Topp 10

  1. Högintensiv intervallträning (HIIT)

  Högintensiv intervallträning intog förstaplatsen senast 2014 och trots att träningsformen ofta förknippas med hög skaderisk är den populär världen över. HIIT är både effektivt, snabbt och passar således in i ett samhälle där vi eftersträvar snabba resultat i en vardag som inte är generös med tid.

  Kettlebells är ett av de mest mångsidiga träningsredskapen på marknaden och går att integrera i dina HIIT-pass på oändligt många sätt.

  TILL PRODUKTEN

  2. Träning i stora grupper

  Individuell träning i större grupper är populärt och vi tränar gärna spinning, dans, yoga, step och vattengympa tillsammans med andra. En fördel med gruppträning är att en utbildad instruktör leder och motiverar deltagarna genom passet.

  Du har väl inte missat att klassiska gympapåsen är den hetaste förvaringsaccesoaren just nu? I den får du plats med allt du behöver på väg till och från träningen.

  TILL PRODUKTEN

  3. Träning med bärbar teknologi

  Trots en ofta hög prislapp vill vi gärna låta smarta klockor, aktivitetsarmband och smart-eye glasögon göra oss sällskap i våra pulshöjande aktiviteter. Fördelarna med tekniska träningsredskap att förenkla träningen och hålla koll på vad vi presterar.

  AS 95 från Beurer är ett prisvärt aktivitetsarmband med inbyggd pulsmätare och många användbara funktioner.

  TILL PRODUKTEN

  4. Träning med kroppsvikt

  Att träna med egen kroppsvikt bygger både muskler och styrka och kan utföras överallt. Hit räknas utfallssteg, upphopp, ryggresningar, situps, plankan och fällkniv – listan kan göras lång och din bestämdhet och motivation sätter gränserna.

  Slingsystemet TRX är ett extremt populärt och variationsrikt träningsredskap för kroppsviktsträning hemma, utomhus eller på gymmet.

  TILL PRODUKTEN

  5. Styrketräning

  Styrketräning är populärt inom både fitness och hälsa och används inte bara i muskeluppbyggande syfte utan även i olika rehabiliteringsprogram och för att förbättra prestation i mer komplexa idrottsdiscipliner.

  Med en skivstång, några viktskivor och lite fantasi kan du utan problem bedriva utmanande träning av alla kroppens muskelgrupper.

  TILL PRODUKTEN

  6. Utbildad och erfaren gympersonal

  Liksom att intresset ökar för träning ökar även intresset för att utbilda och certifiera sig som ett träningsproffs med titlar som personlig tränare, träningsfysiolog, kostrådgivare och expert inom träningsvetenskap.

  Vill du öka dina kunskaper om träning är anatomibibeln "Styrketräning" av Frederic Delavier en given titel att ha hemma i bokhyllan.

  TILL PRODUKTEN

  7. Yoga

  Yoga kommer, precis som styrketräning, i många former och det finns något för alla med alternativ som ashtangayoga, hatha yoga, kundalini yoga och bikram yoga. Med dess positiva effekter på stress, sömn, förbränning och muskler är det allt fler som väljer att säga ”namaste”.

  Detta startkit för yoga innehåller allt som behövs för alla som vill börja bekanta sig med den populära träningsformen.

  TILL PRODUKTEN

  8. Personlig träning

  Vi höjer inte längre på ögonbrynen när någon nämner att de har en personlig tränare och allt fler har sin egna coach – kanske för att uppnå ett träningsmål, lära sig en teknisk korrekthet eller behålla motivationen.

  Det bästa och eklaste sättet att hålla koll på sin utveckling är genom att journalföra passen i en träningsdagbok.

  TILL PRODUKTEN

  9. Träningsprogram för äldre

  Seniorträning blir allt vanligare och med specialanpassad träning till den äldre målgruppen kan vi inte bara bli äldre utan även friskare, piggare och mindre begränsade i vår vardag.

  Dålig rörlighet är en av de vanligaste faktorerna som hindrar äldre personer från att delta i olika aktiviteter, i "Stora Stretchboken" finns många exmpel på flexibilitetsfrämjande övningar för alla åldrar.

  TILL PRODUKTEN

  10. Funktionell träning

  När vi använder styrketräning för att förbättra balans, koordination, styrka och uthållighet tränar vi funktionellt – en form av träning som allt fler väljer att kombinera med andra typer av träningsformer.

  Med hjälp av ökad belastning från en viktväst kan du få vilken rörelse som helst att gå från lättsam till ansträngande.

  TILL PRODUKTEN

  Alla produkter från artikeln

  Enkla nybörjartips för dig som vill...

  Läs även