×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Trender i träningsbranschen 2017

  Trender i träningsbranschen 2017

  American College of Sports Medicine (ACSM) har nu i elva år genomfört en årlig enkät vars syfte är att spåra det kommande årets trender i tränings- och fitnessbranschen. Ofta är de annalkande trenderna inga kioskvältare, men ibland finns en och en annan högoddsare med i listan. Här är några utvalda och särskilt intressanta träningstrender för 2017.


  MODERN teknik för hälsanHögst upp på trendlistan för 2017 är ”bärbar teknologi”. Det är förvisso inte en träningsform i sig, utan det som menas är aktiviteter som involverar aktivitetsspårare, pulsmätare, GPS-baserad teknologi och liknande produkter som gör träningen roligare eller lättare att genomföra..

   

  kroppen som redskap

  Precis som föregående år står kroppsviktsträning som nummer två på trendlistan. Faktum är att kroppsviktsträning har funnits högt upp på listan ända sedan 2013. Att kroppsviktsträning är populärt är ingen chock: Det är enkelt att genomföra, går att variera i oändlighet och det är, tack vare att du kan göra det var du än befinner dig, billigt.

   

  allt är roligare tillsammans

  Den kanske största chocken på årets trendlista är gruppträning. Inte för att det är något fel på gruppträning i sig, såklart, men för att det inte ens har varit med på top-20 tidigare och nu är så högt upp som på en sjätteplats. Att överge bänkpressen till fördel för Zumba, Bodypump och CXWORX är med andra ord en företeelse som kommer vara allt vanligare under 2017.

   

  yogaPå listan finner vi även den urtida träningsformen som för bara ett par år sedan var nästan helt bortglömd i konventionella gymkretsar: Yoga. På listan för 2016 var yoga med på plats nummer tio och har nu klättrat till en åttondeplacering. En trend som kanske indikerar att yoga tids nog kommer utföras lika frekvent i gymkretsar som regelrätta knäböj? Time will tell. 

   

  TOP 10

  1. Bärbar teknologi
  2. Kroppsviktsträning
  3. HIIT (högintensiv intervallträning)
  4. Fler certifierade träningsutbildningar
  5. Styrketräning
  6. Gruppträning
  7. Exercise is Medicine (globalt hälsointiativ)
  8. Yoga
  9. Ökat intresse för att arbeta med Personlig träning
  10. Kombinerad träning och viktnedgång

  Om skribenten

  Fredrik Nyman

  Fredrik Nyman

  Frilansskribent, träningsentusiast, nutritionsnörd, språkpolis och småbarnsförälder som gillar att lyfta tunga saker.

  Relaterade artiklar

  Fredrik Schön om OS i Rio