×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Toppa formen: Helene Ahlson

  Toppa formen: Helene Ahlson

  Gladiatorn Helene ”Ice” Ahlson gillar att variera sin träning. Det stärker hennes motivation och gör att hon tränar effektivare. Här är hennes 15 bästa råd

  Fem motivationstips

   Finn lusten

  ”I grund och botten tränar jag för att det är roligt och för att det ger mig så mycket. Jag mår bra när jag tränar och i dag är det lika naturligt för mig att träna som det är att borsta tänderna. Jag har dessutom möjligheten att jobba med det jag älskar, träningen, vilket är fantastiskt.”

   Gå alltid all-in

  ”För att ta mig framåt har jag lärt mig att jag behöver utmaningar, det är det jag drivs av. I träningen kan jag alltid hitta nya utmaningar. Jag har svårt att göra något på en ’lagom nivå’, det är ’all in’ som gäller för mig – men det är kanske mycket därför jag kommit dit där jag är i dag.”'

   Hitta nya utmaningar

  ”I dag har jag ett jobb där det kommer nya utmaningar automatiskt. Det kan vara någon tävling som dyker upp, något projekt eller event jag ska vara med i eller en tv-inspelning av Gladiatorerna. Men kommer inget av sig självt så skapar jag egna mål och utmaningar. Det behöver inte nödvändigtvis vara att jag ska prestera si eller så, utan det kan lika gärna vara att jag exempelvis ska testa nya träningsformer för att utvecklas både personligen och som coach åt andra.”

   Viktigt med feedback

  ”En annan sporre för motivationen för mig har varit sociala medier. Jag är rätt aktiv där med min träning och målsättning och får därför ofta feedback från folk som följer mig. Deras intresse och frågor driver mig framåt och får mig att utvecklas med det jag håller på med.”

   Planera din tid

  ” Man måste ha en bra planering och se allting i etapper. Jag är egenföretagare och har många uppdrag. Tiden räcker knappt till och ibland kan det vara svårt att få ihop allting, i perioder är jag i gång mellan 15 till 20 timmar per dygn. Man får ta en sak i taget och bara tänka på det som ligger närmast i tiden, då går det bra att köra på. När man får rutin på det och känner att man är i form blir det roligt. Träningen är min livsstil. Vad ska jag göra annars? Jag gör ju det jag älskar.”

  Fem kosttips

   Ät från naturen

  "Det är ’back to basic’, clean mat och lagom av allt. Feta mejeriprodukter och korvar eller för mycket tillsatt socker hör inte till min vardag. Jag försöker äta så ren mat som möjligt, sådant som kommer från naturen och inte är så processat. Exempel på det kan vara potatis, ris, frukt, grönsaker, rotfrukter, nötter och rent, fint kött, fisk, fågel och skaldjur. Sedan är det bara att försöka äta lagom mycket av allt och inte utesluta något helt.”

   Ha målet i fokus

  ”En vanlig dag äter jag mellan sex och åtta gånger. Det kan bli två frukostar, en till två luncher, middag och så några mellanmål däremellan. Jag försöker hålla målen hyfsat lika stora, men med skillnaden att huvudmålen består av lagad mat.”

   Orka mer med kosttillskott

  ”Jag försöker använda kosttillskott just som tillskott. Jag äter alltså så mycket vanlig mat som jag kan, men lägger till lite tillskott om behovet finns. Då tar jag antioxidanter, vitaminer och mineraler samt omega-3 och så kan det bli proteinpulver eller BCAA i samband med träning. Jag kör med produkter från Ultimate Nutrition, de är grymma och funkar bra för mig. Ett hett tips är att ta BCAA med blue raspberry-smak. Mixa BCAA:n med äggvita, is och lättmjölk tills det blir skummigt och tjockt. Sedan är det bara att hälla i sig, det blir som en milkshake. Supergott!”

   För kostdagbok

  ”Jag har alltid fört kostdagbok, nu för tiden är det en rutin så det går av bara farten. Jag brukar rekommendera det till mina kunder också, det är ett bra sätt att se över sin kost. Nu kan jag alltid gå tillbaka till en period i min träning som känts extra bra resultatmässigt, så ser jag vad jag åt under den perioden.”

   Ta det lugnt med alkoholen

  ”Alkohol tar jag det lugnt med, men några gånger per år kan jag allt festa till det om jag känner för det. Jag är inte en ängel hela tiden. Men har jag varit ute och festat så känner jag efteråt att det räcker för ett bra tag framöver. Däremot dricker jag aldrig så att jag tappar kontrollen.”

  Fem träningstips

  Bra med träningsvärk

  ”Min träning varierar helt efter vad jag har framför mig i kalendern. Det kan vara en tävling, en plåtning eller något projekt jag måste träna specifikt inför. Min grund­träning består av fem styrkepass per vecka. Då försöker jag köra slut de aktuella musklerna, oftast handlar det om tung och excentrisk styrketräning. Får jag inte träningsvärk tränar jag hårdare nästa pass. Jag kör en till två muskelgrupper per pass, och har jag någon muskelgrupp som behöver extra fokus så försöker jag hinna träna den två gånger i veckan.

  Variera mera

  ”Jag varierar övningar väldigt mycket. Det finns inget pass som är det andra likt. Allra roligast är rygg- eller axelpassen, de går att variera i all oändlighet. Variation ger motivation och minskar risken för överbelastning och skador. Någonting jag förespråkar är också att ’chocka kroppen’, så den aldrig får en chans att vänja sig. Man kan alltid köra nya och annorlunda övningar, olika typer av mängd och intensitet.”

  Underskatta inte vilan!

  ”Det som jag är sämst på är vila och återhämtning, hade jag lyckats sova tillräckligt under alla mina aktiva år så hade jag säkert varit ännu bättre i dag. En bra natt sover jag 4–5 timmar, det är kanske inte helt optimalt. Jag vilar inte tillräckligt mycket, men kosten är jag bra på.”

  Kompisar sporrar dig

  ”Att träna med kompisar är något jag gillar. Gör jag det så pressar jag mig hårdare än om jag skulle köra själv. Jag tränar gärna med killar, eller med tjejer som är på samma nivå eller bättre, så jag får ’jaga’. Men har jag tidsbrist föredrar jag att träna ensam, det blir intensivare då.”

  Konditionen är viktig

  ”Jag slänger gärna in något konditionsinriktat pass under veckan också. Ska man orka ett stenhårt benpass krävs det rätt mycket flås faktiskt. På sommaren försöker jag komma i gång med löpning, men då är det kort och intensivt som gäller. Det där med att vara ute och nöta länge är inte riktigt min grej.”

  OM HELENE

  Namn  Helene Ahlson. Ålder  33 år. Utbildad till  APT, kostrådgivare, massör, idrottslärare, folkhälsolärare, hälsopedagog med mera. Träningsbakgrund  Tävlat i ridning på elitnivå till 21 års ålder. Började styrketräna som 16-åring, tävlat i bodyfitness sedan 2005. Bästa musiken att träna till  En lång trancemix med Tiësto funkar alltid. 
  Hemsida www.foreverfitsweden.com Blogg www.body.se/helene Instagram @heleneice

   

  Läs även: Välj rätt proteinpulver»
  Läs även: Därför bör du få i dig tillräckligt mycket protein»
  Läs även: Sov dig stark»
  Läs även: Kosttillskottsskolan: Gainer»

  Relaterade artiklar

  Få större armar!