×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Toppa formen: Cecilia Benjaminson

  Toppa formen: Cecilia Benjaminson

  Cecilia Benjaminson har fullt upp dygnet runt. En familj, en hundkennel och flera egna företag konkurrerar samtidigt om uppmärksamheten. Och mitt i allt extraknäcker hon som den farlige krigaren Amazon i TV4:s Gladiatorerna.

  – Tricket är att göra det man tycker om. Jag är igång 15-20 timmar om dagen, det händer något hela tiden. Men det går så länge jag gör det som är roligt, säger hon.

  Träningen har Cecilia Benjaminson haft med sig hela livet. Sedan barnsben har hon ridit och hon har tävlat framgångsrikt inom både hoppning och dressyr. Samtidigt spelade hon fotboll och tränade friidrott. Men när hon 14 år gammal besökte ett gym för första gången fick allt en vändning. 

  Tricket är att göra det man tycker om. Jag är igång15-20 timmar om dagen, det händer något hela tiden.

  – Att komma in på ett gym som ung tjej är inte lätt. Jag hade stått på crosstrainern och laddat länge. Styrkeavdelningen verkade läskig, men när jag till slut tog mod till mig och gick dit var det inte så farligt. Jag blev fast direkt. 

  Styrketräningen blev allt roligare och så småningom bestämde sig Cecilia för att testa en tävling i Athletic Fitness. Det var SM-kval och Cecilia lämnade sin första tävling som segrare. Under SM-finalerna dominerade Cecilia hinderbanemomentet, vilket resulterade i en förfrågan om att vara med i Gladiatorerna som gladiatorn Amazon. 

  – Det är helt fantastiskt att vara med i Gladiatorerna. Det har gjort att jag utvecklats som människa. Jag har tidigare varit väldigt blyg och tillbakadragen. Men i Gladiatorerna går inte det riktigt, så jag har tvingats till att utvecklas, säger Cecilia.

  Med alla bollar som Cecilia Benjaminson har i luften blir det färre och färre timmar på gymmet. Idag tränar hon när det passar in i schemat.

  – Jag har en princip jag håller på och det är att hela kroppen ska tränas igenom varje vecka. Sen spelar det ingen roll om jag gör det på ett eller fyra pass. Men ska man göra det på ett pass får man träna hela kroppen på en gång, då tar passet något längre tid. Men jag har tränat i 22 år och rör hela tiden på mig i vardagen, så jag har fortfarande en väldigt bra grundfysik. 
   

  Fem motivationstips

  ► Gör det som är kul

  Det finns ingen anledning till att göra saker du inte gillar. Våga prova nya saker och träna det du tycker är roligt. Prova dig fram!

  ► Lev sunt 

  Vissa är nerdeffade och har ådror på magen året runt, det är inte sunt. Man ska inte vara deffad året om. Lev gott och ät gott så blir livet roligare. Förmodligen får du bättre träningsresultat också!

  ► Skaffa en träningskompis 

  Att ha någon att träna med är ofta bra för motivationen. Har du ingen att träna med, testa att använda Facebook! Släng ut en förfrågan och berätta var och hur du vill träna. Du kommer garanterat hitta någon!

  ► Dela med dig av framgången 

  Det är roligt att känna uppskattning från andra. Dela med dig av det du gör i sociala medier, det är roligt när andra tycker att man gör bra saker och uppmärksammar det.

  ► Små delmål 

  Att ha mål är viktigt, men ha inte för stora mål! Det är mycket bättre med många små delmål, som du hela tiden kan bocka av.

  Fem träningstips

  ► Fokusera på några få övningar

  Jag har aldrig fokuserat så mycket på variation. Jag kör samma övning och ökar antalet repetitioner för varje pass. När jag når tio repetitioner ökar jag vikten och börjar om. Det är bättre att kunna några övningar riktigt bra.

  ► Glöm inte vardagsmotionen!  

  Många frågar hur jag kan hålla mig i så bra form, trots att jag tränar så lite. Det är för att jag aldrig sitter ner! Jag springer runt i huset och i trädgården, tar alltid trapporna i stället för hissen. I det långa loppet gör det skillnad.

  ► För träningsdagbok 

  För mig har det varit väldigt viktigt att ha en träningsdagbok. Du noterar vad du gjort på passet, inför nästa pass läser du igenom dagboken och vet att du ska öka minst en halv repetition jämfört med förra passet.

  ► Kör tungt

  Ska du gå framåt måste du lägga på mer vikt än muskeln är van vid. Var inte blyg för att lassa på ordentligt. Många tjejer är ofta rädda för att köra tungt för att de tycker att de växer så fort. Det är inget man behöver vara orolig för – så fort går det inte.

  ► Kör inte bil – knuffa den 

  Ett grymt sätt att snabbt komma i form är att knuffa en bil. Kör enminutersintervaller så är du helt slut efter tio minuter. Du tränar explosivitet, mjölksyra, uthållighet och kondition på samma gång.

  Fem kosttips

  ► Ät ofta

  Många men mindre mål är viktigt. Jag äter alltid var tredje timme, oavsett var jag befinner mig. Sen anpassar jag maten efter det.

  ► Underskatta inte en shake 

  Jag brukar mixa en drink på mjölk, havregryn, en äggvita, proteinpulver, banan och olika fröer. Det kanske inte låter så kul men det har mycket bättre näringsvärde än en dagens lunch. Dessutom smakar det gott!

  ► Näringen först 

  Vill du äta en chokladbit eller lite lösgodis – gör det. Men gör det efter du har ätit mat. Då vet du hur sugen du egentligen är, och kanske räcker det då med någon rad av chokladkakan.

  ► Kostdagbok 

  Vet du att du småäter mycket är det bra att föra kostdagbok. Det är bra att använda tills du får koll. Sen klarar du dig utan den.

  ► Skippa spriten 

  Många killar undrar varför de inte kommer framåt. De äter kycklingsallad och tycker de är duktiga men glömmer bort att dricker både fredag och lördag och skippar kolhydraterna. Alkohol och tobak bör man undvika om man vill bli vältränad, även om man så klart kan ta ett glas vin om man känner för det.

  Om Cecilia

  Namn  Cecilia ”Amazon” Benjaminson

  Ålder  40 år

  Träningsbakgrund  Ridning, fotboll, friidrott, gym från 14 års ålder.

  Meriter i urval  SM-guld samt overallvinnare Body Fitness 2005, VM-silver Body Fitness 2006, Guld och overallvinnare i Nordiska mästerskapen i Body Fitness 2010.

  Favoritövning  Hantellyft åt sidan.

  Hemsida  www.cecilia­benjaminson.com

  Instagram  @ceciliabenjaminson

   

  Läs även: Välj rätt proteinpulver»
  Läs även: Därför bör du få i dig tillräckligt mycket protein»
  Läs även: Sov dig stark»
  Läs även: Kosttillskottsskolan: Gainer»

   

  Relaterade artiklar

  Få större armar!