×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Skillnaden mellan Whey-80 och Whey-100

  Skillnaden mellan Whey-80 och Whey-100

  Vad är skillnaden mellan Whey-80 och Whey-100? Här är en guide för hur du avgör kvalitén på olika proteinpulver.

  Whey är det engelska ordet för vassle. Vassleprotein är den mest eftertraktade proteinkällan i pulverform bland kroppsbyggare och fitnessatleter. Anledningen är dess mycket höga biologiska värde*. Priset per kilo varierar mellan olika produkter och varumärken och som kund kan det därför vara svårt att veta vad man betalar för.

  Vassleprotein utvinns från vassle som är en naturlig del i mjölk. Genom avancerade metoder skiljs proteinerna från alla andra ämnen i vasslen, det vill säga kolhydrater (laktos), fett, mineraler och vätska. Processen sker i åtskilliga steg och för varje steg höjs proteinkoncentrationen. Ett koncentrat kan ha en proteinkoncentration på mellan 30 och 80 procent medan ett isolat innehåller runt 90 procent protein.

  Whey-100 är ett vassleisolat. Isolat betyder att produkten genomgår en betydligt större reningsprocess där man filtrerar bort större mängder av laktoset och fettet, samt att proteinmängden blir högre. Kalorimängden i slutprodukten är därför mindre och laktoshalten är nästan obefintlig.

  Whey-100 är ett väldigt bra alternativ till alla som är laktosintoleranta eller personer som vill ha högsta möjliga proteinmängd per 100 gram. Det är också ett bra alternativ för personer som går på en extremt kontrollerad diet där varje kalori gör skillnad.

  Whey-80 är ett vasslekoncentrat. Produkten innehåller fortfarande låga mängder kolhydrater och fetter, men har en lite mindre halt protein och en högre mängd kalorier.

  SammanfattningBåde Whey-80 och Whey-100 är kalorisnåla och har en hög proteinhalt. Skillnaden är framförallt proteinmängden per 100 gram och laktoshalten. För personer som går på diet och/eller är laktosintoleranta är Whey-100 en optimal produkt. Whey-80 är ett väldigt bra och prisvärt protein som kan användas av dem flesta.

  *Biologiskt värde mäter proteinkällans kvalitet för människan. Det biologiska värdet omfattar proteinets aminosyrasammansättning samt hur väl proteinet kan absorberas i kroppen.

  Klicka på dessa länkar för att komma till produkterna Whey-80 och Whey-100

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Varför ska jag äta protein?
  Hitta rätt i proteindjungeln
  Fokus: Ultimate Hydro Whey