×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Segertåget fortsätter för Sparta to Rio

  Segertåget fortsätter för Sparta to Rio

  Bättre sent än aldrig, här kommer en uppdatering om det Gymgrossisten-sponsrade brottningslaget Sparta to Rios senaste tävlingsframgångar och framtida äventyr.

  Helgen 18-19:e april arrangerade IK Sparta de Svenska Mästerskapen i brottning på hemmaplan i Malmö. För tredje året i rad blev Sparta bästa förening med vinst i fyra av åtta klasser. Utöver de fyra gulden bärgade klubben även ett silver och ett brons, vilket totalt adderade upp till en lagpoäng som var över dubbelt så hög som nästa bästa förening. Även de som inte är särskilt insatta i brottning inser nog att det rör sig om en tämligen överlägsen seger.

  Guldmedaljörerna som syns på bilden ovan är (från vänster): Fredrik Schön (98 kg), Robert Rosengren (75 kg), Lennie Persson (80 kg) och Zakarias Tallroth (71 kg).

  Spartanerna kommenterar själva insatsen så här:

  – Hela mästerskapsgenomförandet var verkligen lyckosamt för oss, men man skapar som bekant sin egen lycka! Lite som Ingemar Stenmark en gång sa: "Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag".

  Sedan fortsätter de:

  – Väldigt osvenskt och helt utan fakta, statistik eller referenser så påstår vi att vi är Sveriges bästa idrottslag alla kategorier.

  För att slutligen avrunda med:

  – Det svåraste arbetet återstår, att hitta tillräckligt stora byxor att matcha bältena!

  EM i juni och VM i september

  I tävlingsväg väntar EM i juni och VM i september för grabbarna. Vilket är ytterligare två steg på vägen mot det stora målet - OS i Rio 2016. 

  Nu närmast väntar dock ett landslagsläger på hemmaplan i samarbete med Norge, Rumänien och Polen. Här hoppas Spartabrottarna på bra sparring för att kunna slipa på formen inför dessa kommande internationella mästerskap.
   

  Följ Sparta to rio

   

  ► Facebook Sparta to Rio

  Om skribenten

  Fredrik Nyman

  Fredrik Nyman

  Frilansskribent, träningsentusiast, nutritionsnörd, språkpolis och småbarnsförälder som gillar att lyfta tunga saker.

  Relaterade artiklar

  Inför Mr. Olympia 2016
  Amerikas första Ninja Warrior