×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Så tränar Europas bästa Crossfit-team

  Så tränar Europas bästa Crossfit-team

  Crossfit Games är i antågande och Europas kanske största medaljhopp på lagsidan heter Team Nordic Opex. Vi besökte Crossfit Nordic för att se hur dom tränar inför tävlingen.

  CrossFit som sport ställer stora krav på sina utövare. De behöver ha bra kondition, vara starka, kunna prestera i gymnastiska grenar, utföra olympiska lyft och ha god muskeluthållighet. De behöver även kunna kombinera de olika färdigheterna i en och samma session.

  Vi ville se hur ett pass läggs upp för att integrera dessa till synes skilda kvaliteter i ett och samma pass. För att göra det besökte vi Crossfit Nordic i Stockholm för att se när Europas bästa Crossfit-team, Team Nordic Opex, körde ett pass inför Crossfit Games.

  Intensivitet, kondition och tunga lyft

  Upplägget för dagen vi besökte Nordic såg ut så här:

  Passet inleddes med 4 set reversed hyperextensions. Övningen tränar hamstrings och rumpmuskulaturen.

  Efter det fortsatte passet med cleans, direkt följt av en hang squat clean. Alla utförde en av vardera övning med 90 sekunders mellanrum. Detta upprepades åtta gånger.

  När alla utfört sina cleans gick de vidare till frontböj. De utförde 3x3 reps på en vikt, 3x2 reps på en annan och 2x2 på en annan.

  Efter fronböjen påbörjade teamet sina superset. EMOM betyder ”Every Minute, On the Minute” vilket innebär att en viss övning påbörjas varje gång klockan slår :00. De första övningarna var Wallballs i 30 sekunder följt av 30 sekunders rodd.


  De följande övningarna följde samma upplägg som ovan, men med dumbell squat snatches och 30 sekunderssessioner på en air bike.

  Passet avslutades GHD situps, så många som möjligt på 30, 20 och 10 sekunder, med 75 double unders (hopprep) mellan seten.


  Läs också: Vägen till din första human flag och Efter Games

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Trender i träningsbranschen 2017
  Fredrik Schön om OS i Rio