×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Så håller du dina nyårslöften

  Så håller du dina nyårslöften

  Nu är det dags för den årsinledande aktivitet många av oss kallar ”Nyårslöften”. Har du något kost- eller träningsrelaterat nyårslöfte i år? Här är tipsen som hjälper dig hålla löftet året ut.

  Det kan till synes tyckas vara samma visa varje år. Man vaknar upp på nyårsdagen och den första tanken som dyker upp i medvetandet är ”nu ska jag bli grov på riktigt”, ”nu ska jag gå ner i vikt” eller ”nu ska jag klara si och så mycket i den övningen.” Inget fel med det. Är det så att man tycker att det är lättare att komma igång med något under den våg av nystartsmotivation som är januarimånad så ska man göra det. Men hur håller man dessa nyårslöften? Här är våra topp 4 tips till hur du lyckas:
   

  1. Mät dina framsteg

  Oavsett om ditt mål är att gå ner i vikt, bli starkare, bli grövre eller att få bättre kondition så är konkreta mått på framsteg den bästa motivationsboosten som finns. Ett optimistiskt, men inte på något vis felaktigt, sätt att göra det på är att ta många mått. Om du till exempel försöker gå ner i vikt behöver du inte bara kolla på siffran på vågen. Om vågen står still, har du fått en smalare midja? Ser det bättre ut på bilder? Sitter några byxor bättre nu än tidigare? Samma typ av heltäckande mätsystem går att applicera oavsett vilket mål du har.
   

  2. Sätt upp delmål

  Detta anknyter till det ovanstående. Det är dels viktigt att se att det går framåt, men det är även viktigt att ha något att sträva mot. Eftersom både viktnedgång, muskelökning och styrkeökning är långsiktiga projekt så är det bra att sätta upp mindre delmål längs vägen. Om målet under året är att öka din knäböj med 30 kilo, dela då upp det i några mindre mål. Till exempel att du ska ha ökat 10 kilo till i april och ytterligare 10 kilo till i augusti. Det går praktiskt taget att sätta upp hur många delmål som helst, bara de är konkreta.
   

  3. Hitta en balans

  Inte som i ”hitta en balans i din chakra”, utan hitta balansen mellan att göra tillräckligt mycket för att få tillfredsställande resultat utan att göra för mycket för att det ska bli omotiverande att fortsätta. Ett av det i särklass vanligaste misstagen som görs när någon ska börja träna och/eller äta hälsosammare är att man gör det till en för stor omställning, vilket till sist gör att det blir för jobbigt att vidhålla. Det må låta som en klyscha, men börja hellre för lugnt än för hårt. Det går alltid att trappa upp intensiteten om du vill det.
   

  4. Akta dig för skador i början

  Den vanligaste tidsperioden att skada sig i träningssammanhang är när man börjar träna. Mitt i den glödande startentusiasmen så är det lätt att släppa alla spärrar. Både sett till mängden träning på sikt, vilket vi berörde ovan, men även vid enskilda pass. Se därför till att dedikera lite tid åt att lära dig tekniken i vad du än ska träna innan du går ut för fullt.


  Behöver du få tips om vilka kosttillskott du borde ta för att nå dina mål med din träning? Då ska du Klicka här!

   

  Om skribenten

  Fredrik Nyman

  Fredrik Nyman

  Frilansskribent, träningsentusiast, nutritionsnörd, språkpolis och småbarnsförälder som gillar att lyfta tunga saker.

  Relaterade artiklar

  Marklyft – Varför alla bör göra det!