×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Så gör du dips

  Så gör du dips

  Dips tränar axlar, bröst och triceps. Det är en utmanande övning, men rätt utförd är den riktigt bra för att utveckla överkroppens muskulatur. Här är tipsen som får dig att besegra dipsställningen.

  Startläge
  Ställ dig i en dipsställning och fatta tag i stängerna med ett axelbrett grepp. Hoppa upp till raka armar, dra ned axlarna och för ihop skulderbladen. Håll en anspänning i kroppen och böj benen bakåt.

  Gå hela vägen 
  Tippa överkroppen lätt framåt och sjunk nedåt med vinklade armbågar som pekar rakt bakåt. Vinkeln bör vara minst 90 grader. Var följsam i axlarna och skulderbladen. Vänd försiktigt i bottenläget och pressa explosivt men kontrollerat uppåt till raka armar.


  Dina första dips
  Använd ett gummiband eller låt en partner hålla i fötterna. På så sätt avlastas kroppsvikten och du får hjälp med balansen. Det är jobbigare att gå hela vägen ned än att bromsa halvvägs, men en full rörelsebana leder till bättre muskelutveckling även om du inte orkar lika många.


  Utvecklas vidare
  När du klarar av tio fina dips utan hjälp, kan du öka svårighetsgraden med en hantel i knävecket eller med hjälp av ett viktbälte. Planerar du att vara med i en dipstävling bör du kontrollera vilka regler som gäller för djupet, paus i toppläget, lutning på kroppen och så vidare.


  Glöm inte resten
  För att bli stark i dips krävs det styrka i axlar, bröst och triceps. Gör militärpress, bänkpress och pushdowns för att ytterligare öka på muskelmassan. Stretcha musklerna och var noga med tekniken.

   

  Varför dips?
  Dips är en bra övergångs- eller avslutningsövning på ett bröst/tricepspass. Det är även en ypperlig stretchövning för bröst, axlar och de muskler som finns mellan revbenen. De interkostala musklerna. Det är viktigt att alltid ha full kontroll och att undvika plötsliga rörelser.

   


  Läs också: Vägen till din första human flag

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Få större armar!