×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Profilen: Mike Rashid

  Profilen: Mike Rashid

  Som karismatisk träningsguru i Los Angeles har Mike Rashid inte bara anammat helkroppstatueringar och tåliga solglasögon. Han gillar också att träna på udda sätt.

  På din Youtube-kanal har du 300 000 prenume­ranter och på Instagram har du lika många följare. Hur ser din unika träningsfilosofi ut?

  – Den är faktiskt väldigt enkel, det handlar om att kombinera uthållighet och styrka. Att se bra ut är bara en biprodukt av att vilja vara stark. Jag tror inte på ett fåtal lyft med tunga vikter och jag tror inte på många lyft med lätta vikter. Jag tror på många lyft med tunga vikter. Somliga tycker att det är förvirrande och tror inte att det går att göra på naturlig väg. Men den mänskliga kroppen är en produkt av evolutionen. Här tvingar du din kropp att anpassa sig efter att bära en viss vikt ett visst antal gånger.

  Du är känd för din funktionella träning  – vad är det mest extrema du gjort?

  – När jag bodde i Dubai började jag sprintträna i den arabiska öknen. Lite udda kanske men det finns verkligen ingen anledning att skippa träningen bara för att det inte finns ett gym i närheten. Jorden är vårt gym. Planeten är vår lekplats. Använd dig av den! Gå till parken, gå till stranden. Sprinta uppför trappan där du bor. Jag ser ut så här därför att jag inte kör samma träning om och om igen, säger Mike Rashid.

  Varför pratar du ofta om att ha ett starkt psyke?

  – En stark kropp med ett svagt sinne är ingenting. Det finns mycket mer i livet än att ha en snygg kropp. Att pressa dig bortom din fysiska kapacitet har fördelar rent psykologiskt eftersom du medvetet tar dig an en jobbig uppgift. Det är bra för din självkänsla och ditt självförtroende. Hamnar du i en svår situation i livet kan du hantera det eftersom du inte bara har tränat dig fysiskt utan även psykiskt. Att bara gå på gymmet och dra i några maskiner är ingen mental utmaning. Det är därför jag gillar att träna i naturen, tänka utanför boxen.

  Hur kan man pressa sig hårdare under träningen?

  – När du pressar dig bortom vad du klarar måste du hämta kraft i din inre ilska. Du måste söka dig till en mörkare plats för att klara den sista biten. I en boxningsmatch vinner du på sista ronden. Det är samma sak med gymträning - det är i slutet, när du är som tröttast, som du måste vara som starkast.

  Du slösnackar alltså inte med kompisarna på ­gymmet?

  – Nej! Det finns vissa gym dit människor går för att vara sociala och bara hänga. Jag gillar inte att vara bland folk som sitter och pratar om att deras ”kroppar håller vatten” eller att deras ”triceps är för små” . Mitt gym är väldigt hardcore. Det är aldrig de lyxigaste gymmen som är bäst. Det är hål i väggen, smutsiga, grottliknande gym, som fostrar bäst atleter.


  Mike's fem favoritövningar ►

   

  Bänkpress

  ► FOKUS

  Bröst, triceps och axlar.

  ► BRA FÖR

  Det är obligatoriskt att köra bänkpress, ingen övning tränar lika många muskelgrupper samtidigt.

  ► UTMANING

  ”Fuska inte – utan håll rumpan kvar på bänken genom hela lyftet.”

  ► SET&REPS

  Mellan 7-10 sets, 3-10 repetitioner beroende på vikt.

  ► PYRAMID

  60 kg med 10 reps, 100 kg med 10 reps, 140 kg med 8 reps, 180 kg med 5 reps, 140 kg med 8 reps, 100 kg med 10 reps, 60 kg med 10 reps.

  ► VILA

  En minut mellan varje set.
   

  Dips

  ► FOKUS

  Bröst, triceps, biceps och bål.

  ► BRA FÖR

  ”Det är en grund­läggande övning för överkroppen. Jag kör alltid dips vid slutet av passen för att bränna ut det sista. Om jag klarar av att göra många reps så vet jag att jag inte har tränat tillräckligt hårt. Du får mer volym och syre i musklerna med dips.”

  ► UTMANING

  ”Testa att håll överkroppen upprätt så tar det mer på triceps. ”

  ► SET&REPS

  4 sets, 4 repetitioner.

  ► VILA

  En och en halv minut.


  Marklyft

  ► FOKUS

   Fokus  Rygg, hamstrings, bål och biceps.

  ► BRA FÖR

  ”Du använder muskelfibrer från nästan hela kroppen i den här övningen. Du bränner otroligt mycket kalorier eftersom hela kroppen aktiveras. Du måste göra marklyft för att bli en bra kroppsbyggare. Även här kör jag pyramidset med åtta repetitioner där 240 kilo är det tyngsta.”

  ► UTMANING

  ”Att hålla bra form i lyftet och vara rak i ryggen.”

  ► SET&REPS

  7-10 sets, 3-10 ­reps beroende på vikt och form.

  ► PYRAMID

  80 kg med 10 reps, 120 kg med 10 reps, 160 kg på 10 reps, 200 kg med 7 reps, 240 kg med 4 reps, 200 kg med 7 reps, 160 kg med 10 reps, 120 kg med 10 reps, 80 kg med 10 reps.

  ► VILA

  En och en halv minut.

  Chins

  ► FOKUS

  Övre rygg, biceps, mage och bål.

  ► BRA FÖR

  ”Det är en grund­träning som både män och kvinnor ska vara bra på. Och du kan inte kalla dig för en legitim toppatlet om du inte är bra på pull-ups. Jag gör det i början och slutet av mina träningspass. Här gäller inte pyramidtänk.”

  ► UTMANING

  ”När det tar emot i slutet på passet gäller det att inte banga. Utmaningen är att utföra övningen ­korrekt när orken tryter.” 

  ► SET&REPS

  4 sets, 4 repetitioner.

  ► VILA

  En och en halv minut.

  Knäböj

  ► FOKUS

  Ben och rumpa.

  ► BRA FÖR

  ”Benträning producerar mest testosteron av all träning. Knäböj är kungen av alla lyft. Benen är min favoritdel av kroppen att träna. Många killar tycker inte om det, men benen utgör största delen av kroppens muskelmassa. 220 kg är den tyngsta vikten jag kör med här.”

  ► UTMANING

  ”Att låta benmusklerna ta lyftet och inte slita på ryggen.”

  ► SET&REPS

  7-10 sets, 3-10 ­reps beroende på vikt och form.

  ► PYRAMID

  60 kg med 10 reps, 100 kg med 10 reps, 140 kg på 10 reps, 180 kg med 5 reps, 220 kg med 3 reps, 180 kg med 5 reps, 140 kg med 10 reps, 100 kg med 10 reps, 60 kg med 10 reps.

  ► VILA

   En och en halv minut.

  Om Mike Rashid

  Namn  Mike Rashid.

  Längd  180 cm.

  Vikt  100 kilo.

  Målsättning  Att bli både stark och uthållig.

  Favortifilmer  The Book of Eli, Conan-filmerna, och udda filmer som I huvudet på John Malkovich.

  Musik  T.I., NAS, Rick ROSS, 50 Cent, G Unit, 2 Chainz, Lil Wayne, French Montana… men fråga mig nästa vecka, då ser listan annorlunda ut.

  Twitter  @MikeRashid7

  Instagram  @MikeRashid

  Facebook  strongfitshredded

   

  Läs även: Välj rätt proteinpulver»
  Läs även: Därför bör du få i dig tillräckligt mycket protein»
  Läs även: Sov dig stark»
  Läs även: Kosttillskottsskolan: Gainer»

  Relaterade artiklar

  Marklyft – Varför alla bör göra det!