×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Hitta rätt i proteindjungeln

  Hitta rätt i proteindjungeln

  Vassleprotein finns att tillgå i tre olika former: Som hydrolysat, isolat eller koncentrat. I denna artikel kan du lära dig vad som skiljer de olika formerna åt och vilka fördelar de har.

  Vassleprotein, svenska för engelskans ”whey protein”, är en proteinkälla som förekommer naturligt i mjölkprodukter. Det är ett snabbt protein, vilket innebär att det bryts ner, tas upp och kommer musklerna tillgodo kort efter intag. Den snabba upptaget gör proteinet effektivt när det kommer till att stimulera muskeluppbyggnad och återhämtning, inte minst efter träning.

  Läs även: Därför bör du få i dig tillräckligt med protein»

  Fyra sorters vassleprotein

  Som kosttillskott finns vassleprotein att tillgå i fyra olika former:

  • Vassleproteinkoncentrat: Detta är den billigaste formen av vassleprotein. Ett vassleproteinkoncentrat innehåller vanligen 50–80% protein.

  • Vassleproteinisolat: I ett vassleproteinisolat filtreras ännu mer kolhydrater och fett bort jämfört med ett koncentrat. Detta ger en högre proteinhalt och en lägre kolhydrat- och fetthalt, men också ett högre pris. Ett isolat innehåller vanligen 85–90% protein.

  • Vassleproteinhydrolysat: Att ett protein är hydrolyserat innebär att det på förhand brutits ner i mindre delar. Detta gör att kroppen behöver spjälka en mindre del av proteinet själv, vilket i sin tur ger ett ännu snabbare upptag. Det går att hydrolysera flera olika proteinsorter.

  • Blandat vassleprotein: Vissa produkter består av en kombination av ovanstående vassleproteinformer i olika mängdförhållanden.

  I Star Nutritions sortiment finns fyra olika vassleprotein: Whey-80, Whey-100, Ultimate Hydro Whey och Ultimate Whey. Alla innehåller vassleprotein, så samtliga har en hög proteinkvalitet och ett snabbt upptag. Var produkt har dock en eller ett par utmärkande egenskaper, vilket gör att de passar mer eller mindre bra för olika personer. Nedan är en sammanfattning av vad som skiljer de åt:

  Produkt

  Proteintyp

  Fördel

  Passar för

  Koncentrat ✔ Mest prisvärd Dig som vill ha ett högkvalitativt
  protein till ett bra pris.
  Isolat ✔ Lägst laktoshalt Laktoskänsliga och personer
  som försöker gå ner i vikt.
  Hydrolysat ✔ Snabbast upptag Atleter som vill ha det
  perfekta efterträningsproteinet
  Blandning ✔ Tillsatta enzymer Personer med känslig mage.

   

  Läs även: Ny forskning: 40 gram protein vs. 20 gram»

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Varför ska jag äta protein?
  Fokus: Ultimate Hydro Whey
  5 klassiska prestationshöjare