×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Knäböj för alla – En guide till att träna sätesmusklerna

  Knäböj för alla – En guide till att träna sätesmusklerna

  Jag blev aldrig välsignad med formade, runda sätesmuskler. Jag knäböjde för att få dem. Du kan köpa dig själv nya bröst men om du vill ha fasta, runda sätesmuskler måste du jobba för dem. Av: Katie Miller, MuscleTech-ambassadör.

  Under mina förberedelser för min första bikini-tävling trodde jag att axelbreda knäböj på Smith-maskinen, användning av benpress och utfall skulle ge mig den rumpa jag ville ha. FEL! Med hjälp av min examen i träningsfysiologi och min erfarenhet som personlig tränare bestämde jag mig för att uppfinna mitt egna system.

  Termen ”sätesmuskler” eller ”gluteus” refererar till muskelgruppen som innefattar gluteus minimus, gluteus maximus och gluteus medius. Abduktormusklerna spelar också stor till när det gäller formning av sätesmusklerna. För att få de resultat du vill ha måste du göra olika övningar för varje muskel. Utöver att isolera varje muskel måste du ha en utomordentlig koppling mellan sinne och muskel.

  Kopplingen mellan sinne och muskel handlar utifrån min erfarenhet om att minska vikten och verkligen finjustera och koncentrera på den muskel du aktiverar med varje övning. En annan vanlig missuppfattning jag hade under min första tävlingsförberedelse var att du måste lyfta så tungt du kan för att få resultat. FEL! Mina sätesmuskler förbättrades markant när jag började sänka vikten, öka mängden repetitioner och verkligen tänka på att mina muskler förbättrades under varje övning.

  Jag föredrar att sätta av en hel dag till träning av sätesmuskler; det är en av de mest dömda kroppsdelarna som bikini-tävlande. Jag brukar starta med en tyngre ben-dag på måndagar vilken består av sammansatta ben-övningar. På torsdagar, när mina ben återhämtat sig, gör jag mer isolerande övningar för mina sätesmuskler. (Detta är en rolig träningsdag och du kan verkligen vara kreativ!)

   

  GAKIC

  Vill du ha extra kraft för att ta din gluteus-träning till nästa nivå? Gakic är en ingrediens som endast finns hos MuscleTech, den har studerats och utvecklats för att verka direkt på muskelfibernivå. Den förbättrar märkbart uthålligheten och ökar muskeltillväxten genom att låta idrottare lyfta mer vikt med fler repetitioner!

   

  Här är ett exempel på hur mina ben- och gluteus-pass kan se ut:

  Ben-pass (Tungt)

   

  1. Axelbreda knäböj på knäböjsställ – 90 grader
  2. Marklyft med raka ben
  3. Bencurl med ett ben, super-set med gående utfall
  4. Lineär hack-knäböj, super-set med viktad hip thrust på Bosu-boll
  5. Benpress (Jag tycker om att använda maskin för benpress)
  6. Knästräck (med lätt vikt tills jag är trött)

   

  Gluteus-pass (Lättare Vikt)

   

  1. Box-hopp för att värma upp
  2. Breda (sumo) knäböj på Smith-maskinen med tårna pekandes utåt
  3. Knäböj med litet avstånd mellan fötter
  4. Enbenta knäböj på Smith-maskin
  5. Glute kickbacks using cables Gluteus-kickbacks med kablar
  6. Glutues-kickbacks genom att använda bencurl-maskinen baklänges
  7. Glutues-sträck med pull up-maskin
  8. Abduktormaskin till jag är slut (med väldigt tung vikt och framåtlutandes)

   

  *I tillägg till motståndstärning använder jag BARA Stairmaster för konditionsträning och jag stramar sätesmusklerna vid varje steg. Kom ihåg kopplingen sinne-muskel för bästa resultat – KNÄBÖJ GER RESULTAT!


  Produktförslag:

   

  Amino Build Next Gen >> Hydroxycut Hardcore Elite >>
   

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Få större armar!