×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Fredrik Schön om OS i Rio

  Fredrik Schön om OS i Rio

  OS i Rio är i full gång och på brottarsidan representeras Sverige bland annat av Fredrik Schön. Vi träffade Fredrik för en intervju om träningen inför OS.

  Fredrik Schön är en svensk brottare som är uppvuxen i Svedala. Fredrik började brottas när han var sju år och har sedan dess spenderat stora delar av sin tid på brottarmattan. Fredrik är nu på plats i Rio för att tävla i OS. Vi träffade Fredrik för en pratstund om brottningen, OS och träningen inför.

  Hur kom det sig att du började träna brottning?

  Till en början var det nog en slump. Jag prövade en hel del idrotter som liten, men fastnade rätt så omgående när jag testade brottning.

  I det stadiet var det träningen och miljön som lockade mest. Träningsmiljön, där det var mycket lek och många kompisar, var det intressanta. Sen har det med åren växt över i en enorm kamplust, och det är förmodligen det som bundit mig så länge. Fighten och utmaningen man mot man. Den hårda träningen och allt runtom brottningen har kommit lite som en bonus.

  Hur har träningen sett ut inför OS?

  I det stora hela är det mycket som varit likadant inför OS som om man jämför med ett EM eller VM. Man börjar som i de flesta idrotter med en uppbyggnadsperiod som sedan går över till en grundperiod där man maler på. Sedan är det dags för en toppning. Så har vi gjort nu med.

  Hur ser kosten ut under träningsperioden inför OS?

  Det är väldigt individuellt. Jag väger för tillfället 105-106 kilo, så jag måste få i mig mycket mat. Men någon tanke på exakt vad jag stoppar i mig har jag inte. Jag har ett hum om vad jag ska äta och vad jag inte ska äta, det är inte så att jag käkar mig mätt på Marabou-choklad. Men jag tänker på att äta ofta och mycket, sen spelar det inte så stor roll om det är Pasta Carbonara eller kött. 

  Hur återhämtar du dig mellan matcherna?

  För min del handlar det om att komma ner i varv så fort som möjligt. Sen blir det en del återhämningsmassage, dryck och eventuellt en liten tupplur. Jag brukar börja varva upp ungefär en halvtimme innan det är dags igen så man väcker kroppen till liv.

  Det handlar på sätt och vis om en överlevnadsinstinkt. Man sparar på energin och snålar med allt som tar energi. På så vis har man så mycket energi som möjligt kvar till matchen. 

  Hur känns formen inför OS? Hur ser du på dina chanser?

  Jag hade inte bytt känslan jag har nu mot någonting annat. Allt känns bra, träningarna har gått jättebra och de sista matcherna här på lägret har gått bra. Jag har känt mig otroligt stark. Det är lite det jag har drömt om, att det skulle kännas så här veckorna innan det är dags.

  Rent resultatmässigt är det fullt realistiskt att jag åker därifrån med en medalj, och det är vad jag siktar på.

  Om du skulle dela med dig av ett träningsrelaterat tips som du fått från brottningen, vad skulle det då vara?

  Generellt, på båda elit- och motionärsnivå, så tycker jag man ska få träningen till en rutin. Det spelar ingen roll hur hårda pass du kör om du ändå aldrig gör dem. Få det till en rutin på samma sätt som när du borstar tänderna på morgonen. Har du en träning på måndag klockan 19, då är det träning på måndag som gäller, oavsett vad världen ställer till med. När du fått in det tänket i ditt mönster så kommer du också få resultat i träningen.

  OM Fredrik

  Namn Fredrik Schön

  Födelseår 1987

  Bor Svedala

  Längd 187 cm

  Matchvikt -98 kg

  Klubb Svedala BK

  Utvalda tävlingsmeriter EM-brons, JVM-brons, 
  sex stycken SM-guld
   

   

   

  Läs alla våra andra artiklar här.

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Trender i träningsbranschen 2017