×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0,00 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Inför Mr. Olympia 2016

  Inför Mr. Olympia 2016

  Mr. Olympia 2016 Mr. Olympia 2016 står för dörren och det ser ut att bli ett av de intressantaste åren på länge. Här är vår gissning på hur topplaceringarna kommer fördelas!

  2016-års upplaga av årets mest prestigefyllda kroppsbyggartävling närmar sig med stormsteg. Och årets Mr. Olympia, det 51:a i ordningen, ser ut att bli ett av de bästa på länge.

  Inte minst på grund av den omtalade comebacken av 52-åriga Kevin Levrone, en av 90-talets – och historiens – i särklass bästa kroppsbyggare. Kevin har inte mindre än fyra silvermedaljer från Mr. Olympia, en eller två som av många tycks borde ha varit guldmedaljer.

  En annan anledning till att det här årets Mr. Olympia blir särskilt intressant är för att några väletablerade namn uteblir. Det kanske spontant inte låter som något bra, men kan mycket väl vara det. Vare sig Kai Greene, Branch Warren eller Dennis Wolf kommer delta i år. Alla tre tillhör den grupp som oftast ockuperar plats på scenen när finalfältet ropas ut. Deras frånvaro öppnar upp för en ny och, mångas ögon, mer intressant topp-6.

  Här är vår gissning på hur pallplatserna kommer fördelas, samt vilka andra namn som förmodligen kommer finnas med i topp-10.
   

  PALLPLATSERNA

  1. Phil Heath

  2016 blir året där Phil ”The Gift” Heath tar sin sjätte Mr. Olympia-titel i rad, och därmed går upp bredvid Dorian Yates på listan över flest konsekutiva vinster.

  När Phil tog sin första titel från Jay Cutler 2011 samt de efterföljande 2–3 åren tycktes han nästan vara oslagbar. De senaste två åren har han och andra deltagare dock visat att så inte är fallet. Så även om han inte med samma självklarhet som tidigare år kommer stå som nummer ett tror vi fortfarande att han går vinnande ur detta års Mr. Olympia.  

  Följ Phil på Instagram: @philheath


  2. Shawn Rhoden

  Shawn Rhoden kan med gott samvete sägas vara en av de Mr. Olympia-deltagare som innehar mest harmonisk fysik. Shawn har både 2014 och 2015 stått på prispallen och årets Mr. Olympia kommer förmodligen inte vara något undantag.

  Med en kombination av storlek, hårdhet och estetik har Shawn de senaste åren stått ut i finalfältet. Det som enligt kritikerna fattats för det sista klivet är mer aggressivitet i bedömningarna. Han har en tendens att slappna av för tidigt och inte framstå lika hungrig som andra deltagare. Med det åt sidan har Shawn Rhoden allt som krävs för att stå på pallen även i år.

  Följ Shawn på Instagram: @flextraonrhoden


  3. Dexter Jackson

  Efter att ha imponerat 2015 och tagit en välförtjänt andraplats har Dexter Jackson höga förväntningar på sig även 2016. ”The Blade” är en veteran i gamet och har förutom sitt guld 2008 varit bland de tio bästa sedan 1999 (bortsett från 2005 då han inte deltog.)

  Dexter får ofta kritik för att han inte utvecklas längre, men har trots det sett extremt bra ut i relativt dagsfärska gästposeringar. Huruvida det räcker till en första- eller andraplats återstår att se, men att Dexter tar en av pallplaceringarna är vi övertygade om.

  Följ Dexter på Instagram: @mrolympia08

   

  Resterande topp-10:

  Vilka som följer det vi tror kommer vara plats 1–3 är svårt att sia om och kommer i stort vara beroende av vem som kommer in bäst på den avgörande dagen. De kandidater vi tror har störst chans att slåss om topp-10 är:

  Cedric McMillan

  Tillhör du den breda skara som tilltalas mer av Old School-fysiker än moderna diton så bör Cedric vara en av dina favoriter på dagens proffsscen. Cedric har ännu ingen seger från en riktigt högt aktad proffstävling, men snubblade på mållinjen på Arnold Classic 2016 där han placerade sig tvåa, en hårsmån efter Kai Greene.

  Cedrics stora brist tidigare år har varit hans oförmåga att komma in lika hård som andra deltagare. Får Cedric ordning på det i år kommer han vara en av kandidaterna som slåss om topplaceringarna.

  Följ Cedric på Instagram: @cedricmcmillan


  Mamdouh Elssbiay

  Mamdouh Elssbiay, mer känd som Big Ramy, är sannolikt den i dagsläget största proffsbyggaren på planeten. Big Ramy har dock haft svårt att uppnå den hårdhet och separation som krävs för att påvisa den massan. I år ryktas det om att vi kommer få se en betydligt hårdare, men något mindre, Mamdouh. Vilken placering det kan generera får vi se, men att Big Ramy likt förra året står i finalfältet är fullt möjligt.

  Följ Big Ramy på Instagram: @big_ramy


  Dallas McCarver

  Dallas McCarver är en av branschens snabbast växande stjärnor. Dallas erhöll sitt proffskort vid den ringa åldern av 21 år gammal och har utvecklats för varje år. Dallas besitter en gedigen mängd muskelmassa, men har trots det bibehållit en smal midja. Det som fattats för att verkligen matcha dagens elit är en bättre utvecklad rygg. Förhoppningsvis är det något vi får se att han jobbat på inför det här årets Mr. Olympia.

  Följ Dallas på Instagram: @dallasmccarver


  Roelly Winklaar

  Roelly har definitionen av vad som ses som en freakig fysik, med triccar och biccar som är så stora att man knappt tror det är sant. Hans stora utmaning ligger i att han inte har ett helt optimalt flyt i fysiken, något som förstärks ytterligare av hans oförmåga att komma in så torr och hård som han behöver. Gör Roelly däremot det så har han alla chanser att klättra från föregående års sjundeplacering. 

  Följ Roelly på Instagram: @roellywinklaar


  Justin Compton

  Justin är en deltagare som flyger något under radarn. Han skapar normalt inte mycket rubriker, men har med två imponerande Pro-segrar i ryggen dragit till sig en del uppmärksamhet. Justin har under året visat upp en sensationell mängd muskelmassa i kombination med ett fortfarande skarpt midjeparti.

  Följ Justin på Instagram: @ifbbprocompton


  William Bonac

  William Bonac är en ghanansk kroppsbyggare på 34 år. Han erhöll sitt proffskort 2012 och har sedan dess haft varierande framgång på byggarscenen. Men med en femtonde placering på 2014-års upplaga av Mr. Olympia och en åttonde placering 2015 har han visat att han både utvecklas och att han har vad som krävs för en topp-10-placering. Han är känd för att ha en fyllig fysik, som i år förhoppningsvis kommer påvisas ännu mer när han jobbat med Flex Lewis coach Neil Hill. 

  Följ William på Instagram: @william_bonac


  Kevin Levrone

  En av tidernas bästa byggare gör sin comeback och att räkna bort honom från toppen baserat på hans respektabla 52 år är inget vi vill göra. Kevin är den enskilt största anledningen till att det här årets Mr. Olympia är så omtalat. Bortsett från att ha en genetik av yttersta världsklass så är Kevin även känd för att ha tränat och dietat smart under sina år som proffs. Detta gör att han trots sina 10 till 20 år på övriga deltagare fortfarande är förhållandevis fräsch i kroppen.

  Om Kevin ens kan komma i närheten av den massa, estetik och de brutala armar som han uppvisade på 90-talet så kanske, kanske, vi kan få se honom i topp-10.

  Följ Kevin på Instagram: @kevinlevrone

   

   

  Læs mer om Olymia här

  Om skribenten

  Fredrik Nyman

  Fredrik Nyman

  Frilansskribent, träningsentusiast, nutritionsnörd, språkpolis och småbarnsförälder som gillar att lyfta tunga saker.

  Relaterade artiklar

  Amerikas första Ninja Warrior
  Ingen Kai Greene i Mr. Olympia?