×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Från fetma till fotomodell

  Från fetma till fotomodell

  Du kan sitta längst bak, dubbelsätena där passar dig bättre” Kommentaren kom från en flygvärdinna när Joacim Nilsson var på väg hem från Vietnam. Han förstod ingenting, inte kunde hon på allvar mena honom?

  Väl hemma granskade han sig själv i spegeln och såg en 22-åring som var 190 centimeter lång och 180 kilo tung.  Och han fick ångest. Dödsångest.

  – Jag var verkligen jagad av döden. Inte långt efter det låg jag på operationsbordet för en gastric bypass, berättar han.

  Tappade nästan 100 kilo.

  Efterkommande komplikationer, med bland annat ett elakartat tarmvred, gjorde att han tappade nästan 100 kilo. Nästintill alla muskler förtvinade. Han insåg att han var tvungen att bygga upp kroppen och började träna. Joacim berättar att tung styrketräning och intensiv cardio kombination med ett noggrant kostintag med en hög andel proteiner gjorde att han under ett par år lade på sig tio kilo muskler. 

  – Sedan tre år tillbaka tränar jag varje dag. Jag kör mycket bänkpress, marklyft och benböj. Det är basövningar som har skapat bodybuilders och det är övningar som ger mig min massa. Jag hoppar aldrig över ett planerat pass.

  Dessutom kör han intensiv cardio för att magrutorna ska synas. Han är även noga med maten, inte bara för att han vill se deffad ut. Magsäcken rymmer inte mer än drygt 2.5 dl. Allt han äter och dricker måste vara näringstätt och välplanerat. Joacim ser främst till att få i sig rätt mängd protein, både genom mat och kosttillskott, för att kunna bygga och behålla muskelmassa. 

  Acceptera sig själv

  Som tonåring spelade Joacim handboll och tyckte själv att han då var biffig. Men efter ett ingrepp i axeln slutade han att träna och han gick upp i vikt. Det blev bara värre och värre tills att han hamnade på operationsbordet.  Från den dagen har han gjort allt i sin makt för att återta kontrollen över sin kropp. Joacim återkommer flera gånger till hur viktigt det är att acceptera sig själv. Han medger att han har misslyckats många gånger, men aldrig gett upp.

  – Jag vet att mitt värde inte sitter i hur jag ser ut. Men mitt yrke kräver att jag hela tiden är i god form, säger han och berättar att han tre år efter att ha nått målvikten beslutade sig för att ta bort den överflödiga huden på magen. Men motivationen till att gå ner i vikt var för Joacim aldrig att ragga tjejer på krogen. 

  – Jag gjorde det för att rädda livet på mig själv. Jag tackar min högre makt varje dag för att jag nu kan leva ett spännande liv med filminspelningar och fotograferingar. 

  Om Joacim

  Namn  Joacim Nilsson.

  Ålder  26 år.

  Bor  Göteborg och Burbank (Kalifornien, USA).

  Vikt  90 kg.

  Längd  190 cm.

  Kosttillskott  Omega-3, multivitamin; PWO, BCAA och proteinpulver.

  Relaterade artiklar

  Trender i träningsbranschen 2017
  Fredrik Schön om OS i Rio