×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0,00 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  En summering av Mr. Olympia 2016

  En summering av Mr. Olympia 2016

  I helgen var det dags för Mr. Olympia 2016. Eventet bjöd på en del givna resultat och en del förvåningar. Här är resultatlistan.

  Under natten mot söndag gick Mr. Olympia 2016 av stapeln i Las Vegas. Finalfältet såg i det stora hela ut som många trott att det skulle göra, med några mindre förvåningar. Här är en kort summering av finalen.
   

  Världens sex bästa bodybuilders

  1. Phil Heath

  Som väntat tog den tidigare femfaldiga Mr. Olympia sitt sjätte guld, och går därmed upp på en delad fjärdeplats med Dorian Yates över flest vinster genom tiderna. En vinst till och han skulle dela på en tredjeplats med ikonen Arnold Schwarzenegger.

  Det går inte ta något iväg från Phil. Han såg riktigt bra ut och visar inga direkta tecken som tyder på att han inte kommer vara med i toppfighten även kommande år. Hatten av för Phil!
   

  2. Shawn Rhoden

  På andra plats, en placering bättre än föregående år, hamnade den 41-åriga Shawn Rhoden. Som väntat visade Rhoden upp en harmonisk fysik och en bra form. I år tycktes han under vissa delar av tävlingen ha lite svårt att kontrollera sitt midjeparti. För att utmana The Gift om förstaplatsen krävs det sannolikt även mer kött på ryggen.
   

  3. Dexter Jackson

  Dexter gör en aldrig besviken. Han har en osviklig förmåga att alltid komma in i bra form och tävla om topplaceringarna. I år var inget undantag och det räckte till en tredjeplats, något som såg ut att inte vara vad han hade hoppats på. Dexter hade med det han visade upp lika gärna kunnat hamna på en andraplats.
   

  4. Mamdouh Elssbiay

  När ”Big Ramy” ropades ut som fyra möttes det av burop från publiken. Efter flera jämförelser bredvid Phil Heath trodde och hoppades många att Ramy skulle ha klättrat upp till en prispallplacering. I våra ögon var en fjärdeplats för Ramy rimligt. Han såg hårdare och något mindre ut än tidigare år, vilket bara var till hans fördel. Om han kan fortsätta jobba enligt samma spår ska det bli kul att se vad han kan göra nästa år.
   

  5. William Bonac

  Den enligt oss största förvåningen var hur bra William Bonac såg ut. Efter en åttondeplats för ett år sedan och en femtondeplats för två år sedan är han nog nöjd med femteplatsen. Men faktum är att han mycket väl skulle kunna ligga högre än så. Han har en komplett fysik med fulla och runda muskelbukar som nästan bara matchas av Phil Heath själv. Detta i kombination med en stenhård form gör att det ska bli väldigt intressant att se vad han kan klara av kommande år.
   

  6. Roelly Winklaar

  Roelly Winklaar rundade av top-6. Som väntat var Roelly enorm. På vissa stillbilder ser han närmast photoshoppad ut och inte ens Big Ramy kunde få honom att se liten ut. Dessvärre stannar lovorden där, då han ännu inte har poseringen, hårdheten eller flytet för att konkurrera om top-3.
   

  Övriga placeringar

  7. Cedric McMillan

  8. Dallas McCarver

  9. Josh Lenartowicz

  10. Justin Compton

  11. Victor Martinez

  12. Nathan De Asha

  13. Steve Kuclo

  14. Ben Paulski

  15. Akim Williams

  16. Lukas Osladil

  16. Michael Locket

  16. Brandon Curry

  16. Kevin Levrone

   

  Läs mer från Olymia här

  Om skribenten

  Fredrik Nyman

  Fredrik Nyman

  Frilansskribent, träningsentusiast, nutritionsnörd, språkpolis och småbarnsförälder som gillar att lyfta tunga saker.

  Relaterade artiklar

  Inför Mr. Olympia 2016
  Amerikas första Ninja Warrior
  Ingen Kai Greene i Mr. Olympia?