×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Christinas förvandling

  Christinas förvandling

  Nog för att Christina Englund alltid hade varit rund, men när hon flyttade till Stockholm som 19-åring eskalerade vikten. Snart visade vågen 105 kilo – till hennes 170 centimeter var det alldeles för mycket. Men själv led Christina inte nämnvärt. 

  – När kläderna blev för små köpte jag bara större. Jag tränade till och från och tänkte att jag mådde bra.

  När kläderna blev för små köpte jag större.

  För fyra år sedan blev några dåvarande kollegor medlemmar på Itrim, ett gym som specialiserar sig på viktnedgång. En vän frågade om det inte var dags att ta tag i  överflödskilona.

  – Det var som att få en smäll i ansiktet, säger Christina och berättar att hon därefter under tre månader enbart åt soppor och bars. Samtidigt började hon med långpromenader som övergick i joggingturer. Året därpå tog hon sig i mål på Stockholm Marathon.

  Nya vanor 

  Under 2011 tappade Christina över 30 kilo i vikt och tack vare sambon vågade hon gå in på ett ”riktigt” gym. De tog fasta på styrketräning fyra till fem dagar i veckan med inslag av cardio. Fokus låg på tunga basövningar för hela kroppen. På så sätt byggde hon muskler samtidigt som fettförbränningen maximerades.

  Så lämnade Christina och sambon huvudstaden för Falkenberg. Plötsligt gick all kraft och ork till att komma till rätta i den nya staden. De föll ur rutinerna och ett helt år gick innan de tog tag i träningen igen. 

  – Det hade inte hänt något på vågen, men jag saknade vanan i att träna hårt och regelbundet. Nu blir det styrketräning fyra dagar i veckan där jag delar upp kroppen i en fyrsplit, säger hon och lägger till tabata och landsvägscykling är ett givet inslag under helgerna.

  Planering är nyckeln

  När hon tänker tillbaka på åren som överviktig inser hon att matvanorna var helt åt skogen. Det blev mycket hämtmat och relativt ofta skippades middagen till förmån för glass eller mackor. För att lyckas med det nya livet är det minutiös planering som gäller. Christina säger:

  – Jag måste ligga steget före för att planera alla måltider. Vi lagar maten från grunden och äter lagom av allt. Det kanske inte alltid är roligt, men är verkligen värt det när resultaten kommer.

  – Jag vågar inte tänka på vad som hade hänt om jag inte gått ner. Jag trivs med mig själv och vågar göra saker som jag aldrig gjort tidigare, som att hoppa fallskärm. Och i september gifter jag mig. Då ska jag vara smashing! 

  Om Christina

  Namn  Christina Englund                  

  Ålder  33 år

  Bor  Falkenberg

  Vikt  65 kg

  Längd  170 cm

  Kosttillskott  Whey-100 från Star Nutrition

  Relaterade artiklar

  Trender i träningsbranschen 2017
  Fredrik Schön om OS i Rio