×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 500 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  ABS, ABS, ABS

  ABS, ABS, ABS

  Har du som mål att ha en tvättbräda på magen till sommaren? Här hittar du övningar och program som visar vägen! Gymgrossistens ambassadör Mathias Dyb ger sina bästa tips. 

  Mathias säger följande om sitt program:
  -Det är ganska många övningar, men det är dessa jag kör för magen. Jag håller mig till relativt låga reps 10-15 st och alltid fyra set per övning. Superset för magen är också mycket bra att få en bra förbränning och pump. Programmet är anpassat för att aktivera hela magmuskulaturen, men fokuserar i första hand på den nedre delen och sidorna av buken, musklerna de flesta människor kämpar för att förbättra.

   

  Trx

  Set: 4
  Reps: 10 - 12


   

  -Ligg ner i positionen "plankan" med fötterna fast i en sele. Sätt fötterna bakåt samtidigt som du håller ryggen rak. Dra upp knäna mot bröstet med hjälp av magmusklerna.

  Enligt mig är det världens bästa bukövning om du gör den rätt. Övningen är perfekt för de nedre magmusklerna..

   

  Hängande benlyft

  Set: 4
  Reps: 12

  -Dra upp fötterna mot bröstet, åtminstone i 90 grader. Håll ihop fötterna under hela rörelsen. Den här övningen är särskilt bra för nedre delen av magen.

  Vill du utmana dig själv så försök få fötterna högre exempelvis hela vägen upp till huvudet. Har du svårt att få upp fötterna i 90 grader så kan du börja med att försöka få upp knäna i en 90-graders vinkel.

   

  Sit-ups med twist

  Set: 4
  Reps: 10 + 10


   

  -Håll händerna vid huvudet och armbågarna en aning snett utåt. Lyft dig själv upp med hjälp av magmusklerna och sväng runt så att du nuddar knäet med en armbåge i taget. Denna övning aktiverar den övre delen av magen.

  Det är viktigt att kontrollera andningen under träningen. När du går upp och spänner magen, bör du andas ut all luft, när du går ner igen andas du in.

   

  Russian twist med vikt

  Set: 4
  Tid: 1 minut


   

  Sitt på marken eller på en steppbräda, lyft fötterna och skjut vikterna till utåt. Spänn magen så mycket som möjligt, men glöm inte att andas. En superövning som tar i hela magmuskulaturen.

   

  twist med pinne

  Set: 4
  Tid: 20


   

  Använd en träpinne eller motsvarande över axlarna. Använd armar och mage för att vrida kroppen åt sidorna, så långt ut du kommer. Andas ut luft under rotationen. När du andas in luft, dra åt buken. Detta är något du bör tänka på varje gång du tränar mage.


  Behöver du få tips om vilka kosttillskott du borde ta för att nå dina mål med din träning? Då ska du Klicka här!

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Marklyft – Varför alla bör göra det!