×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×
  Efter Games: 4 snabba med Camilla Salomonsson

  Efter Games: 4 snabba med Camilla Salomonsson

  Mellan 19:e och 24:e juli gick världens största Crossfit-tävling av stapeln. Vi träffade Camilla Salomonsson för att få en återberättelse av Crossfit Games 2016.

  Crossfit Games är den största och högst ansedda Crossfit-tävlingen i världen, där endast de bästa finns representerade i startfältet. I Crossfit Games tävlar såväl lag som individuella atleter. På lagsidan representerades Sverige bland annat av Gymgrossisten-sponsrade Team Nordic Opex.

  Team Nordic Opex kvalade till Crossfit Games genom en vinst på Meridian Regionals och knep en imponerande sjätte plats på det världsomfattande Games. En av lagmedlemmarna, Camilla Salomonsson, träffade oss efter tävlingen för en kort pratstund om eventet.

  Enligt dig, vilket var det tuffaste eventet på Crossfit Games?

  Det är svårt att säga vilket event som var tuffast då alla var tuff på olika sätt. Men jag skulle nog säga att event 2, Buddy Swim, var tuffast då det var det jobbigaste eventet fysiskt för mig. Sedan var det många event som var tuffa på andra sätt, d.v.s. man behöver tänka mycket och inte göra misstag som kostade placeringar o.s.v.

  Hur spenderade ni tiden mellan eventen för att optimera återhämtningen?

  Mellan eventen drack vi återhämtningsdryck med dextros och elektrolyter. Vi försökte även hålla oss varma för att kroppen skulle kunna köra igen ganska snart efter att första eventet för dagen var klart.

  Vad, om något, kommer ni göra annorlunda nästa år?

  Vi gjorde så gott vi kunde, men det går ju alltid att göra bättre. Jag tror dock att det behövs lite mer tid för att man ska kunna reflektera ordentligt över vad vi kunde gjort bättre. Just nu är det svårt att se. Games är en stor överraskningslek. Man får inte reda på något förrän typ några timmar innan, då är det svårt att bygga upp några förväntningar.

  Hur kommer träningen se ut efter Games?

  Jag kommer att vila en vecka nu och sedan ta upp träningen lite när jag kommer hem. Augusti kommer att vara lugn, mest för att jag ska återhämta mig mentalt. Fysiskt är det lugnt. Kroppen mår bra men om man ska orka pusha sig till max igen så måste hjärnan få vila också. Sedan från september och framåt så har jag tänkt att köra på igen. Ska bara försöka hitta en bra coach för nästa säsong.

  Läs också "Så tränar Europas bästa crossfit-team"

  Om skribenten

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten com

  Gymgrossisten.com är Nordens ledande Internetbutik inom träning och kosttillskott. Här finner idrottsmän högkvalitativa kosttillskott och sportprodukter.

  Relaterade artiklar

  Trender i träningsbranschen 2017
  Fredrik Schön om OS i Rio