×

Välkomment till Gymgrossisten.com!

0 0 kr
 • Fri fraktÖver 499 kr
 • Fri retur
 • Prisgaranti
 • Bonusprodukter

Sections

×

  Chicken Bone Broth EKO, 350 ml

  Äkta Chicken Bone Broth buljong, kokt på ekologiska kycklingben med örter och ekologiska grönsaker från Bättre Hälsa. 

  Läs mer
  39 kr
  • Fri fraktÖver 499 kr
  • Fri retur

  Art nr.: A4700-18

  Äkta Chicken Bone Broth buljong, kokt på ekologiska kycklingben med örter och ekologiska grönsaker från Bättre Hälsa. 

  • Ekologisk
  • Helt utan konserveringsmedel
  • God i såser, grytor och soppor

  Chicken Bone Broth buljong passar perfekt i matlagning och ger såser, grytor och soppor en mycket god och fyllig smak. 

  Råvarorna kommer från ekologiska gårdar i Estland. En del kryddor tas från andra länder om det behövs. Buljongen är värmeförpackad i en helt syrefri förpackning vilket gör att den får bättre hållbarhet. 

  Varför skall man dricka buljong?

  Förr åt man så gott som allt på djuren, man satt och gnagde på grisfötter och kycklingben med brosk som innehåller allt ett ledbrosk behöver, kollagen, kondroitin, glukosamin med mera. 

  Långkok gör att märgbenen släpper ifrån sig supernäringen som man annars inte får i sig – aminosyran L-glycin till exempel som hjälper magen och lugna ner sig. Idag äter vi superputsade glansiga köttbitar utan gelatin, bindväv, senor eller brosk och får inte i oss tillräckligt av det viktiga kollagenet som bygger upp och håller ihop kroppen – det utgör faktiskt en tredjedel av allt protein i kroppen. Buljong kan ha en effekt på hår, hud och i mage. Buljongen kan hjälp atill att stärka och skydda slemhinnan i mag-tarmkanal. Den är riktigt god, smaksatt med bland annat morot, persilja rot, olivolja, lökblad, svartpeppar och havssalt. Dessutom är det mättande vilket minskar hungerkänslor och sug. 

  Buljongen är en kylvara men vid tester hos tillverkaren har förpackningen klarat sig i rumstemperatur i 3 månader då varan förpackas vid 98 grader. 98% av förpackningarna har klarat sig i ett år utan att bakterier bildats. Tillverkaren rekommenderar dock att varan förvaras i kyl ändå eftersom inga konserveringsmedel används. Vi skickar inte varan kyld men det är ingen fara att den står en månad i rumstemperatur. Skulle buljongen bli dålig kommer den att fermentera och jäsa vilket man ser tydligt.

  Observera att vi inte ansvarar för innehållet i omdömen publicerade på siten. I omdömena beskrivna resultat och effekter är individuella och kan inte generaliseras.

  Näringsinnehåll per 100 ml:

  Energi 45 kJ / 11 kcal
  Fett 0,1 g
  - varav mättat fett 0,02 g
  Kolhydrater 0,7 g
  - varav sockerarter 0,5 g
  Protein 1,9 g
  Fiber 0 g
  Salt 0,7 g

  Ingredienser: Kycklingbuljong (vatten, kycklingkrås* och -vingar*, lök*, morot*, persiljerot*, olivolja*, lagerblad*, svartpeppar*), havssalt.

  *Ekologiska ingredienser
  Ursprungsland: Estland
  Förvaring: Öppnad förpackning konsumeras inom 3 dagar. Förvaras i kylskåp. 

  EE-ÖKO-02 
  EU-jordbruk