0
0
0
0

Vi firar födelsedag! Nya deals varje vecka hela maj. Kolla här >>

TRÄNING & FYSIOLOGI

Här är 2021 års

stora träningstrender

Vare sig man gillar träningstrender eller inte så har vi blivit tvungna att anamma en del av dessa trender under 2020 och vi spår att utvecklingen av dessa bara kommer öka under 2021. Digitala workouts med folk från hela världen, kreativ parkeringsträning och fokus på egen kroppsvikt är några av de trender vi spår kommer sätta tonen för vår träning under 2021.

2020 har varit ett minst sagt omvälvande år och vi har blivit tvingade att förändra våra levnadsvanor för att skydda oss själva och varandra från pandemin. Trånga gym och fullsmockade gruppträningsass lyser med sin frånvaro. Men vi har inte lagt av med träningen för det. Vi tränar mer än någonsin nu och fokus på hälsa och välmående och att stärka immunförsvaret med träning har nog aldrig varit så stort.

Här är de träningstrender vi spår kommer vara i ropet under 2021:

1. Digitala träningspass

Digitala träningspass kommer vara den stora träningstrenden under 2021. Människor har aldrig känts så långt borta som när vi inte får resa och umgås under pandemitider. Men vi har heller inte varit så duktiga som nu på att träffas digitalt. Digitala träningspass i grupper där du får träna tillsammans med folk från hela världen kommer explodera och steget att testa en ny träningsform blir heller inte lika långt när du kan genomföra det hemma i din trygga boning.

Vi kommer under 2021 kunna se att allt fler gym och träningsstudios erbjuder Live- och On Demand-träning. Och vi kommer upptäcka allt fler appar och videolösningar som ersätter våra vanliga träningsrutiner och där vi kan connecta med likasinnade personer och skapa ett community.

2. Hemmagymmet växer

Ett par hantlar och några gummiband finns nog i de allra flesta hemmen men även fast gymmen inte behövt stänga ner under pandemin väljer väldigt många att bygga ut hemmagymmet och riva av sina pass på hemmafront.

Det finns en uppsjö av grymma redskap och träningsutrustning och det är egentligen bara storleken på rummet som sätter gränser för vad du kan ha.

Allt för ditt hemmagym!

3. Utomhusträning

Vi saknar våra träningspolare och är det inte läge att trängas ihop inomhus flyttar vi ut istället. Det kryllar av utegym i vårt avlånga land. Men tycker du som vi - att det är lite svårt att få till ett riktigt tungt tyngdlyftningspass? Då ska du haka på trenden parkeringsträning! Samla träningspolarna och ha knytkalas vad gäller utrustningen som ni förvarar i ett garage. Dra ut skrotet när det är dags att träna.

För inspiration, läs om hur Järfälla Triathlon-grabbarna gör!

4. Intressestyrd träning

Individens intressen kommer ta större fokus när vi utvecklas nya träningsformer under 2021.

Är du en otålig person som vill få snabba resultat hittar du program som utvecklas specifikt utefter dig och dina förmågor för att ge störst resultat på kortast tid. Har du istället lite längre startsträcka för att dra på dig träningskläderna kanske Beer Yoga är något för dig. Eller kanske är du nyfiken på att testa Glide Fit, en stabilitetsträning där du tränar på en yogamatta på vattnet. Oavsett form och aktivitet kommer skräddarsydda och målgruppsanpassade träningsformer konkurrera mot all round-studios.

5. Mental och fysisk träning

Att koppla ihop mental och fysisk träning i en träningsform såsom yoga, pilates och meditation har varit på tapeten länge nu. Men under pandemin har vi sett en allt större ökning av utövare i dessa klasser. Vi behöver få slappna av mentalt från stress som är jobbrelaterat, social distansering och ekonomiska och hälsomässiga orosmoln, samtidigt som våra kroppar får fysisk ansträngning och bildar dopamin som gör oss lyckliga och tillfreds.

Härliga yoga-produkter!

6. We love tech

När mycket av träningen blir på distans och vi använder alltmer digitala lösningar vid träning, fortsätter vi att älskar vi våra tekniska prylar som underlättar vid träning. Högteknologiska löparskor, vågar som väger fett, muskler, ben och vätska i kroppen och träningsklockor som visar din personliga utveckling och ger peppande hejarop när du uppnått delmål. Ersätter våra älskade tekniska prylar en en kunnig PT eller en stöttande träningspolare?

Tekniska prylar du inte vill leva utan 2021.

7. Fusion av fria vikter och kroppsvikt

Fokus går från att maxa tunga vikter i maskiner och pumpa bulliga muskler, till en allt mer atletisk träning och kropp. Och istället för att isolera träningen till antingen med eller utan vikter ser vi trenden att kombinera dessa två öka. Detta i takt med att vi inte kan befinna oss på ett välutrustat gym i samma utsträckning. HIIT med egen kroppsvikt kombinerat med styrkeövningar med skivstång och hantlar ger den perfekta mixen av pulshöjare och muskeluppbyggare.

Varför inte slänga på en viktväst för att öka motståndet ytterligare?

Till skivstänger och hantlar.

Relaterade produkter
Toppsäljare
+ 5 varianter
Toppsäljare
+ 5 varianter
Nyttadesign
619 kr
Köp Köp
Toppsäljare
599 kr
899 kr
+ 13 varianter
259 kr
Köp Köp
Toppsäljare
Toppsäljare
TRX
2.295 kr
Toppsäljare
15%
1.104 kr
1.299 kr
Toppsäljare
1.799 kr