TRÄNING & FYSIOLOGI

Träningstrender 2022

Nytt år, nya löften, nya trender. Träning är stort och omfattar allt från de enklaste rörelser till absolut elitsatsning. Oavsett var på skalan du faller in så är det alltid värt att kika in vilka trender som kommer 2022 för att på inspiration till variation i träningen.  

Både 2020 och 2021 har varit annorlunda och det ser ut att fortsätta. Detta återspeglas i de trender som har identifierats av The American College of Sports Medicine men även i vad vi på Gymgrossisten ser vara på väg. Kolla in vår lista och se om du kan hitta inspiration till att göra 2022 till ditt år.  

1.Mer teknologi

Den teknologiska utvecklingen går snabbt och träningsvärlden är inte sen med att haka på. Framförallt är det bärbar teknik som kommer starkt. Denna teknologi ger dig ett enkelt och smidigt sätta att hålla koll på faktorer i din träning som tidigare inte var möjligt. Med exempelvis en bra aktivitetsklocka kan du hålla koll på sömn, kaloriförbrukning, snitthastigheter, pulsintervall och mycket mer. Men det är inte bara den bärbara teknologin som utvecklas. På gym och träningsanläggningar syns allt mer avancerade och digitaliserade maskiner som inte bara kan mäta allt som nämndes innan men även håller koll på vad du presterade på samma maskin förra veckan.  

2. Träna online

Hög teknologisk utveckling i kombination med distansering leder till en nästan självklar effekt. Allt fler tränar hemma. Under 2022 så kommer fler att inte nöja sig med att träna ensamma utan istället använda sig av ett eller flera av de många träningsmöjligheter som finns online. Det går idag utmärkt att träna med andra online på många olika sätt vilket är en bra motivator när ensamträning inte riktigt räcker till. Gymgrossisten har massor med utrustning för att träna hemma. Spana in Star Nutrition Gear

3. Frisk luft

Att träna utomhus var en stark trend sedan innan men nu blomstrar den. Möjligheten att träna ute i frisk luft lockar många och idag är du inte längre begränsad till att träna ensam. Många erbjuder idag olika former av gruppträning eller personlig träning utomhus och utbudet bara ökar. Allt fler har även insett att det går bra att träna i alla möjliga väder och inte bara varma sommardagar. Gymgrossisten har ett brett sortiment av träningskläder att välja mellan.  

4. Personlig träning

Att skaffa en personlig tränare håller sig starkt kvar på listan över trender. En personlig tränare ger dig inte bara motivation att träna men ger dig även en bra kunskapsgrund att stå på så du själv kan styra din träning i framtiden. Där det förr fanns ett begränsat utbud av personliga tränare så finns det idag väldigt många fler och med ett stort antal specialiteter. Det är idag lätt att hitta en PT som passar just dig och dina träningsmål. 

5. Sommarform

Efter två år med arbete och studier hemma så är det många som har spenderat för lite tid med att röra på sig. Detta har satt sina spår och därför finns viktminskning med på listan. Viktminskning kräver en minskning i intaget av kalorier och träning hjälper. Det behöver samtidigt inte vara svårt och Gymgrossisten har flera produkter för detta. Spana till exempel in träningsutrustningen och passa även på att kolla på de livsmedel vi har som Diet Rice eller en smidig måltidsersättare.  

6. Skaffa en hälsocoach

Det är inte bara personlig träning som får ett uppsving utan även hälso-coaching. En hälsocoach hjälper dig med att förändra din livsstil och har ofta ett holistiskt perspektiv på dig som person. Detta är ett utmärkt komplement till en PT men för dig som inte vill ha två personer som guidar dig så finns det idag många som har båda titlar. Detta sparar både tid och pengar samtidigt som du får ut så mycket mer än bara fysisk träning. 

7.Kroppen som motstånd

Att bara använda kroppen som motstånd har ett fortsatt starkt uppsving och finns med även på årets lista. Detta går hand i hand med att träning både hemma och ute blir allt mer populärt samtidigt som alla inte vill eller kan investera i ett stort hemmagym. Det finns många träningsformer där du endast använder kroppen som motstånd vilket ger en härlig variation i träningen. Med enkla och billiga redskap så som gummiband så öppnar du upp för ännu mera variation. 

Relaterade produkter
Toppsäljare
+ 4 varianter
Toppsäljare
+ 4 varianter
Star Nutrition Gear
179 kr
Köp Köp
Toppsäljare
599 kr
20%
1.197 kr
1.496 kr
Köp Köp
799 kr
+ 2 varianter
279 kr
Köp Köp
+ 9 varianter
455 kr
Köp Köp
Toppsäljare
Toppsäljare
TRX
2.295 kr
34%
34%
Star Nutrition
19 kr
29 kr
15%
1.869 kr
2.197 kr
Köp Köp