0
0
0
0

25% rabatt på PWOn F-cked Up Joker Edition Köp här >>

HANTLAR & KETTELBELLS

Välja rätt till dina behov

Hantlar och kettlebells

Få träningsredskap är så ikoniska och användbara som hantlar och kettlebells. Det kommer i flera olika former och vikter och är ett komplement till annan träning eller ett helt träningspass på egen hand. 

Fördelar med kettlebells och hantlar

Hantlar och kettlebells kompletterar varandra. För dig som vill ha ett hemmagym med breda möjligheter till olika övningar så är det rekommenderat att båda varianterna införskaffas. Hantlar lämpar sig bäst för statiska övningar så som hantelpressar, knäböj och liknande. Kettlebells är mer lämpade för dynamiska övningar så som swings, snatches och andra helkroppsövningar.

Med hantlar och kettlebells så är det möjligt att träna hela kroppen utan att annan utrustning egentligen behövs. Hantlar och kettlebells är inte de enklaste sakerna att ta med sig men de tar samtidigt inte mycket plats hemma och är enkla att stuva undan till skillnad från exempelvis bänkar och maskiner. 

Frontlyft med hantel är en utmärkt övning om du vill ha isolerad träning för axelpartiet. 

Utvalda produkter
1.059 kr
659 kr
1.399 kr
759 kr
459 kr

Konsten att välja rätt vikt

Att välja rätt vikt att börja träna med är inte alltid helt lätt. Det är en individuell fråga som beror på hur vältränad man är från start och hur man har tänkt använda vikterna. När det gäller kettlebells så rekommenderar vi att man väljer två stycken av samma vikt. Med två kettlebells av samma vikt så kan du utföra övningar som frontböj och swings och får större träningsvariation. Är du nybörjare så rekommenderar vi mellan 8 – 16 kg för kvinnor och 16 – 24 kg för män.

För hantlar så är det enklaste att välja den justerbara varianten. Dessa går att ändra i vikt från bara stången, som oftast väger ca 2 kg, upp till så mycket vikt som det faktiskt får plats på den. Även här är det värdefullt att ha två hantlar tillgängligt då de flesta övningar med hantlar använder sig av två st. samtidigt. 

Vill du träna överkroppens största muskel, triceps, är kickback med hantel övningen för dig.  

Utvalda produkter
+ 2 varianter
279 kr
Köp Köp
979 kr
+ 3 varianter
279 kr
Köp Köp
999 kr
1.349 kr

Fantastiskt bra träning

Det finns ingen begränsning i vilka muskelgrupper man kan träna med hantlar och kettlebells. Hantlar lämpar sig mycket bra för exempelvis pressar över huvudet eller för bröstet. De är även utmärkta för att träna rygg och ben med hjälp av hantelrodd och olika former av knäböj. Hantlar med roterande handtag är bäst för detta då det roterande handtaget förhindrar att vikten vrider sig ur handen.

Med kettlebells kan du träna alla muskelgrupper som du kan med hantlar. De saknar dock roterande handtag vilket gör dem mindre väl lämpade för vissa övningar. Kettlebells har däremot den stora fördelen att de är perfekta till helkroppsövningar som ryck (snatches) och swings. Övningar som dessa ger inte bar god styrka utan är även en utmaning för hjärta och lungor.  

Med omvända flyes kan du fokusera på musklerna kring skulderbladen för att få en snygg och stark bröstrygg.  

Utvalda produkter
749 kr
249 kr
+ 4 varianter
589 kr
Köp Köp
+ 3 varianter
349 kr
Köp Köp
+ 2 varianter
129 kr
Köp Köp

Olika typer av kettlebells och hantlar

Hantlar kommer i många olika former. De två vanligaste är fast vikt och justerbar vikt. En fast vikt innebär att hanteln väger det den gör utan möjlighet att ändra vikten men med en justerbar är det möjligt att ta av och sätta på mer vikt. Den vanligaste justerbara hanteln använder sig av så kallade skolvikter vilka har en diameter på 25 mm. Dessa är enkla att använda och det finns ett stort utbud av vikter att köpa till. Det finns även avancerade hantlar med snabbjustering av vikten. Dessa sparar plats och det är möjligt att ändra vikten på hanteln på ett ögonblick. Ett smidigt alternativ till att behöva skruva av och på viktplattor.

Kettlebells är nästan alltid en fast vikt utan möjlighet att justera vikten vilket innebär att det behövs flera kettlebells om motståndet ska ändras. En kettlebell är en vikt med ett handtag på. Till skillnad från en hantel så sitter detta handtag inte i mitten vilket gör att tyngdpunkten inte är centrerad. Det gör en kettlebell mer utmanade att träna med och det öppnar upp för andra typer av övningar.

Med hantlar och kettlebells hemma så har du allt du behöver för allt från lätta till riktigt tunga träningspass. Med enkel utrustning så kan du få avancerade träningsresultat. 

Utvalda produkter
+ 1 variant
149 kr
Köp Köp
149 kr
+ 4 varianter
249 kr
Köp Köp
+ 3 varianter
1.199 kr
Köp Köp
20%
+ 13 varianter
20%
+ 13 varianter
Master Fitness
259 kr
Köp Köp