Kickstarta året med starka deals 💪 Se alla här >>

4 tips för magrutor som en världsmästare

Vill du undvika vassen i år? Om någon vet vad som krävs så är det Mens Physigue-världsmästaren Pontus Koskelainen.

Här är hans fyra bästa tips.

1. Magrutor byggs i köket

”Magrutorna byggs i köket” är en melodi jag lever efter. För att få fram magrutorna måste man skala bort fettlagret som döljer dem. Detta görs genom en nyttig kost rik på grönsaker, magert kött, fisk, fullkornsprodukter och andra naturliga livsmedel säger Pontus. Det är även viktigt att tänka på att mängden mat är en avgörande faktor, man måste minska kaloriintaget för att gå ner i vikt. För att bibehålla ett högt proteinintag under diet så använder jag Whey-100 efter mina pass och mellan mina måltider.

2. Välj rätt övningar

Magmusklerna är en muskelgrupp som för många blivit lite bortglömda på gymmet, men en stark bål är väldigt viktigt. Jag tränar magen dels med övningar som får rutorna att poppa, som crunches i maskin, crunches på bänk och olika magövningar i maskin. Jag jobbar även med statiska övningar som plankan och varianter av plankan.

3. Kosttillskott för sista skärpan

För att skala bort överflödigt fett tar jag alltid hjälp av en effektiv fatburner, ett exempel är Ripped Hardcore. Förutom att hjälpa fettförbränningen gör den mig mätt så att jag lättare kan hålla mig till dieten. Jag använder även prestationshöjare före varje pass. En bra prestationshöjare gör att jag presterar på topp, vilket är avgörande för en toppfysik.

4. Kontinuitet är nyckeln till framgång

Att skala fram rutorna är en sak, sen gäller det att behålla dem. Glöm inte att fortsätta träna hårt och äta nyttigt även när sommaren är över. En hälsosam och stark fysik gynnas man av oavsett vilken tid på året det är.

Mer läsning och videos: Missa inte denna artikel där vår ambassadör Mathias Dyb ger sina bästa tips på övningar och program för att få vältränade magmuskler.

Populära produkter
25%
599 kr
797 kr
Köp Köp
Toppsäljare
10%
+ 11 varianter
Toppsäljare
10%
+ 11 varianter
Star Nutrition
314 kr
349 kr
Köp Köp